Par godu Imanta Kalniņa apaļajai jubilejai tiešsaistē skatāma komponistam veltīta koncertfilma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Komponists Imants Kalniņš
Komponists Imants Kalniņš Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pagājušā gada vasarā komponistam Imantam Kalniņam apritēja 80. Par godu apaļajai jubilejai K. K. fon Stricka villas dārzā tika aizsākta koncertsērija ar klausītājiem iemīļotām komponista dziesmām, kas pēc pieprasījuma izskanējusi arī ārpus Rīgas robežām. Pēc koncertprogrammas izveides šajā pavasarī tapusi arī Kalniņa mūzikai veltīta ceļojošā koncertfilma “Starp mašīnām, motoriem, meitenēm”, kas tagad skatāma tiešsaistē.

Koncertprogrammu fon Stricka villas paspārnē veidojusi grupa Ezeri, sadarbojoties ar mūziķiem Rūdolfu Macatu un Kristīni Pāži. Jauno mūziķu veidotajās aranžijās izskan gan komponista zināmākās dziesmas – tādas kā “Apvij rokas”, “Dzeguzes balss”, “Sitiet bungas, mani mīļie” un “Svētku diena”, gan mazāk pazīstami skaņdarbi.

“Imanta Kalniņa mūzikas svinības ir izvērtušās grandiozākas un ilgākas, nekā kāds no mums paredzēja – ir nospēlēti vairāk nekā desmit koncerti, uzņemta koncertfilma un apceļota puse Latvijas. Tagad ar prieku un labi padarīta darba sajūtu noslēgsim to ar koncertiem Rīgā un Liepājā,” stāsta pasākuma organizators, fon Stricka villas vadītājs Mārtiņš Mielavs.

6. jūlijā koncerts norisināsies Rīgā, vietā, kur tas izskanēja pirmoreiz – uz brīvdabas skatuves villas dārzā. Koncertā muzikālajam pamatsastāvam – grupai Ezeri, Kristīnei Pāžei un Rūdolfam Macatam pievienosies solisti Olga Rajecka, Ainars Mielavs un Uģis Roze. 14. jūlijā koncerts notiks Liepājā kultūras namā “Wiktorija”, tajā uzstāsies mūziķi pamata sastāvā.

Pēc koncertprogrammas izveides šajā pavasarī radās iespēja Imanta Kalniņa dziesmas nospēlēt arī viņa dzimtajā Liepājas pilsētā, iemūžinot tās ceļojošajā koncertfilmā – “Starp mašīnām, motoriem, meitenēm”.

Maija beigās filma piedzīvoja pirmizrādi Latvijas Televīzijā, un tagad pieejama ikvienam tiešsaistē. Filmas režisore un scenārija autore Una Rozenbauma atklāj: “Ja pat tas, kas nonāk līdz jūsu ekrāniem ir tik bezbēdīgi, krāsaini un līksmi, tad iedomājaties kāda sajūta bija filmēšanā? Imanta Kalniņa dziesma “Apvij rokas" ir kaut kas pārpasaulīgi skaists, žēl ka tā filmā atskan tikai divas reizes.”

Koncertfilmā piedalās: Kristīne Pāže, Miķelis Putniņš, Kristians Priekulis, Krišjānis Bremšs, Rūdolfs Macats, Olga Rajecka, Renārs Kaupers un Mārtiņš Mielavs, kurš ir arī filmas producents un scenārija autors. Filmas operatori ir Jānis Eglītis un Mārtiņš Jurēvics.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu