Nepaliec malā! ⟩ Biedrība "Tavi draugi" ar īpašu labdarības pasākumu atzīmēs Pasaules bēgļu dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Biedrība "Tavi draugi" pirmdien, 20. jūnijā, Pasaules bēgļu dienā rīko plašu labdarības pasākumu Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam Latvijā. Pasākums notiks klātienē, Ventspils ielā 50, Rīgā un tiešraidē, tā programmā paredzēta ekspertu diskusija "Patvērums vai mājas? Mājokļa meklējumu šūpolēs", fotogrāfiju izstādes "Ar sapni atgriezties" atklāšana un Ukrainas bēgļu stāstu lasījums "Pamosties. Pamosties? Pamosties!". Par muzikālo programmu rūpēsies Jānis Šipkēvics un Gabriēla Zvaigznīte, Aminata, kā arī Latvijas un Ukrainas bērni.

Pasaules bēgļu dienas apmeklētāji aicināti līdzi ņemt ziedojumus – lietas un priekšmetus, kas palīdzēs ukraiņu mājas Latvijā padarīt omulīgākas: gaismas ķermeņus, sveces, tekstilizstrādājumus un citus interjera priekšmetus labā stāvoklī. Pasākuma laikā būs iespēja veikt arī mērķa ziedojumus.

Pasākuma programma:

15.00 Pasaules bēgļu dienas atklāšana: Jānis Šipkēvics un Gabriēla Zvaigznīte

15.10 Diskusija "Patvērums vai mājas? Mājokļa meklējumu šūpolēs" par situāciju ar ukraiņu izmitināšanu Latvijā, problēmām, ar ko viņi saskaras, meklējot pastāvīgu dzīvesvietu, un to risinājumiem. Diskusijas moderatore: žurnāliste Ilze Dobele.

Diskusijas dalībnieki:

· Inese Ruka, krīžu un konsultāciju centra "Skalbes" psiholoģe;

· Raina Boguža, biedrības "Mūsu ligzda" pārstāve, Saldus novada pašvaldības Ukrainas bēgļu izmitināšanas koordinatore;

· Astrīda Kārkliņa, "Juglas dzīvnieku aizsardzības grupas" un dzīvnieku patversmes "Labās mājas" vadītāja;

· Aleksandrs Dombrovskijs, Ukrainas civiliedzīvotājs, 10 bērnu tēvs, kurš kopā ar ģimeni uzsācis aktīvu dzīvi Latvijā;

· Ulvis Noviks, biedrības "Tavi draugi" vadītājs;

· Luīze Pastore, izmitinājusi ukraiņu ģimeni;

· Egils Grasmanis, kustības “Gribu palīdzēt bēgļiem” valdes priekšsēdētājs.

16.30 Fotogrāfiju izstādes "Ar sapni atgriezties" atklāšana. Fotoizstādes varones ir ukrainietes, kuras ieradušās Latvijā un pievienojušās brīvprātīgo pulkam, lai palīdzētu savējiem te un pašu mājās. Fotogrāfiju autors ir Uldis Skroders, tās tapušas sadarbībā ar imidža skolu-studiju "Unastyle" un uzņemtas šī gada pavasarī.

16.35 Aminatas koncerts

17.00 Ukrainas bēgļu stāstu lasījums "Pamosties. Pamosties? Pamosties!". Piedalās: Anta Aizupe, Vita Vārpiņa, Inga Akmentiņa-Smildziņa, Eva Johansone, Elza Rozentāle, Dana Zālīte un Reinis Rabenau. Režisore: Laura Čaupale.

17.45 Koncerts - projekts "Radošā telpa". Piedalās bērni no Ukrainas, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas un "Tamara Music Studio" audzēkņi.

Pasākuma tiešraide būs skatāma biedrības "Tavi draugi" sociālajos tīklos, tiešraidi atbalsta ANO Bēgļu aģentūra.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Plašāka informācija par ziedošanas un atbalsta iespējām pieejama šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu