Kas gan būtu latvietis, ja viņš kaut reizi nebūtu cepis šašliku vai desiņas pie dabas krūts, malkojot kādu vēsu, atspirdzinošu dzērienu? Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti, kādus grila ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudīs? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar sertificētu fitnesa un uztura treneri Madaru Meieri gatavosim grilētu sparģeļu un avokado salātus ar mellenēm un čabatu.
Slavenības uz oglēm: Madara Meiere gatavo grilētu sparģeļu un avokado salātus
Madara salātu pagatavošanai izmantoja rukolu, avokado, ķirštomātus, ķiplokus, sparģeļus, mellenes, citronu, divu veidu “Rūdolfs" dārzeņu krēmus - ar tomātiem un baziliku un ar spinātiem un pētersīļiem, kā arī "Rūdolfs" humosu ar tomātiem un kūpinātu sāli.
Dārzeņi vispirms tika iemarinēti, izmantojot dārzeņu krēmus, un tad apbrūnināti uz grila kopā ar čabatas šķēlēm. Pēc tam Madara visu izkārtoja uz šķīvja, papildinot kārdinošo kompozīciju ar rukolu, mellenēm un humosu.
Šeit atradīsi Madaras gatavoto salātu recepti, bet, lai uzzinātu, kā viņai veicās virtuvē, kā ar vienu veiklu naža vēzienu atbrīvot avokado no kauliņa, un kāda ir zelta proporcija ceļā uz veselīgu dzīvesveidu, noskaties video!
Foto: Madara Meiere gatavo grilētu sparģeļu un avokado salātus ar mellenēm un čabatu
Raksts tapis sadarbībā ar "Rūdolfs".