Grēta Tūnberga Glastonberijas festivālā brīdina pasauli par klimata katastrofu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedru klimata aktīviste Grēta Tūnberga Glastonberijas mūzikas festivālā uzstājusies ar runu, kurā brīdināja pasauli par straujajām klimata pārmaiņām.

No 22. līdz 26. jūnijam Apvienotajā Karalistē norisinājās Glastonberijas mūzikas festivāls, kas pulcēja slavenības no visas pasaules, tostarp klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu. 

"Mēs tuvojamies kraujas malai, un es stingri ieteiktu visiem tiem, kuriem vēl nav izskalotas smadzenes, iestāties par sevi. Neļaujiet viņiem vilkt mūs tuvāk kraujas malai. Tieši tagad mēs iestājamies par savām vērtībām," vietnē "Instagram" rakstīja Tūnberga. 

Glastonberijas festivāls ir viens no lielākajiem un ilggadējākajiem populārās mūzikas festivāliem, kas kopš 20. gs. 70. gadu sākuma notiek Piltonas ciemā netālu no Glastonberijas pilsētas Samersetas grāfistē Apvienotajā Karalistē. Tajā ir uzstājušies ievērojami dažādu žanru un paaudžu mūziķi - "The Rolling Stones", Pols Makartnijs, Stīvijs Vonders, "U2", "Radiohead", "Metallica", Adele un citi. Festivāls kļuvis par nozīmīgu Apvienotās Karalistes kultūras dzīves notikumu ar plašu rezonansi arī citās valstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu