"Poēma par mammu" caur dzeju aizved uz Andras Manfeldes "paradīzi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto.

Izdevniecība "Dienas grāmata" 14. jūnijā laidusi klajā Andras Manfeldes grāmatu "Poēma par mammu", kas lasītāju caur dzejas prizmu izvadā pa rakstnieces bērnības takām.

"Ja es izmakšķerētu zelta zivtiņu, tad viena no manām vēlmēm būtu iekāpt laika mašīnā un nonākt Kalniešos, vecvecmāmiņas celtajās mājās pāris desmitu kilometru no Kuldīgas. Jo manā pasaulē vārda “paradīze” vai “svētlaime” ekvivalents ir “mana bērnība laukos” – precīzi piecu kilometru rādiusā ap Rudzīšu dižakmeni un ne kilometru tālāk, jo bērnībai pilsētā bija jau cita, daudz minorīgāka toņkārta. Tomēr rakstīju ne tikai no bērnības, bet arī no šodienas teju piecdesmitgadnieces skata punkta. Mēģināju iekāpt vecvecmāmiņas Augustes, tantes Lidijas un pastarīša Jēkopa kurpēs.

Caur dzejas formu centos radīt tādu kā piegrieztni vai kodu, kuru pielāgojot ceļu uz savu “paradīzi”, cerams, atpazīs ne tikai septiņdesmitajos dzimušie," tā pati rakstniece.

Andra Manfelde ir latviešu rakstniece, dzimusi 1973. gadā, Kuldīgā. Pirmā publikācija bija 2002. gadā "Pasaka par Sniega Kurmi" žurnālā "Vides vēstis", kopš tā laika publicējusies literatūras mēnešrakstā "Karogs", "Kultūras Forumā", laikraksta "Diena" pielikumā "Kultūras Diena", žurnālā "Mājas Viesis", žurnālā "Luna", literatūras un filosofijas portālā "Satori".

Rakstniecei ir vairāki dzejas, prozas un prozas bērniem darbi, tulkojumi, tāpat viņa ir libreta autore Zigmara Liepiņa mūziklam "Adata", kas tapis pēc Andras Manfeldes romāna "Adata" motīviem Latvijas Nacionālajā teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu