FOTO Ar burgeriem un Preslija dziesmām Brīvdabas muzejā atzīmē ASV Neatkarības dienu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. jūlijā, uz pikniku Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pulcējās vairāk nekā 500 viesu, lai atzīmētu ASV Neatkarības 246. gadadienu. Svētku pikniku bagātināja ASV tradīcijas, mūzika, ēdieni un dažādas brīvā laika aktivitātes. 

Pasākuma viesi varēja baudīt plašu ēdienu un dzērienu klāstu, ieskaitot tradicionālos "Burger King" un "McDonald's" burgerus un nagetus, popkornu, "Ben &Jerry’s" saldējumu un citus amerikāņiem iemīļotus našķus. Bērniem bija sarūpētas dažādas aktivitātes – piepūšamās atrakcijas un seju apgleznošana.

Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku orķestris atskaņoja ASV un Latvijas valsts himnas un amerikāņu klasisko bigbenda repertuāru. Pasākuma dalībniekus priecēja džeza grupa the Art Ensemble of Riga un Marko Ojala, kurš izpildīja leģendārā Elvisa Preslija dziesmas.

Pasākuma ietvaros notika tradicionālā labdarības loterija. Loterijā savāktie līdzekļi 1650 eiro apjomā nonāks Bērnu slimnīcas fonda, Bezvēsts.lv, Mobilā veselības aprūpes centra, Latvijas Audžuģimeņu biedrības, Rozā vilciena labdarības fonds un SOS bērnu ciematu Latvijā rīcībā, lai nodrošinātu Latvijas bērniem medicīnas aprūpes pakalpojumus, atbalstītu bērnus un jauniešus, kas palikuši bez vecāku aprūpes, atvieglotu bezvēsts pazudušo cilvēku meklēšanu un nodrošinātu mūsdienīgu atbalstu sievietēm ar krūts vēža diagnozi.

Foto: Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā atzīmē ASV Neatkarības 246. gadadienu

Pasākumu rīkoja Amerikas Tirdzniecības palāta (AmCham) Latvijā un viesus klātienē sveica ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails, AmCham viceprezidents Pauls Miklaševičs un pasākuma partnera bankas "Citadele" grupas uzņēmumu "CBL Life" un “CBL Atklātā pensiju fonda” izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Anna Fišere-Kaļķe.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu