FOTO Atskats no "Liepāja Lake Music" festivāla, kas klausītājus pulcēja uz ūdens "Austrumu fortā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 8. - 9. jūlijā, aizritēja sajūtām un emocijām bagātais vasaras mūzikas festivāls “Liepāja Lake Music”, kas mūzikas cienītājus pulcēja Liepājas ezera ūdeņos atpūtas un piedzīvojumu parkā “Austrumu forts”.

Jau sesto vasaru pēc kārtas “Liepāja Lake Music” organizē muzikālus nišas pasākumus Liepājas ezerā. Šovasar koncerti bija pārtapuši par festivālu ar diviem aizraujošiem vakariem uz ūdens. Ezerā uz peldošās skatuves uzstājās jau pazīstami pašmāju mūziķi un jaunie mūziķi, kas šā gada jūnijā uzvarēja konkursā “Liepāja Makes Music”.

Festivāla pirmā diena aizritēja popmūzikas noskaņās ar atraktīvām performancēm. Pirmā uz skatuves kāpa jaudīgā dziedātāja Būū, un viņai sekoja tikpat enerģiskā Patrisha. Pazīstamās mākslinieces iesildīja jauna grupa no Ventspils - ”6PM” jeb ”6 Piparu Maisījums”, kas ieguva iespēju uzstāties festivālā, gūstot atzinību jauno mūziķu konkursā.

Otrajā dienā popmūzikai pievienojās arī rokmūzikas jauda. Pirmie koncertu sniedza nostaļģiskā popa grupa “Kautkaili”, un pēc viņiem muzicēja pop/rock mūzikas kolektīvs “Rīgas Modes”. Pirms tam skatītājus iesildīja liepājnieks ”Greg John” jeb Gregors Jānis Mažis kopā ar grupas biedriem, kurš uzvarēja jauno mūziķu konkursā ”Liepāja Makes Music”.

“Ar nolūku festivālam izvēlējāmies tos mūziķus un grupas, kas tuvākajā apkārtnē nav bieži viesi, lai dažādotu muzikālo piedāvājumu, kas šovasar Liepājā ir īpaši bagātīgs. Turklāt vairāku dienu pasākums dod iespēju piesaistīt pilsētai viesus uz ilgāku laiku, jo lepojamies, ka te ir tik daudz un dažādas atpūtas iespējas,” stāsta Irita Kalēja, SIA “Liepāja Music” valdes locekle un festivāla organizatore.

Pasākums notika brīvā un nepiespiestā gaisotnē, kur varēja gan izdejoties, gan relaksēties pie dabas. Apmeklētājiem bija iespēja izvēlēties sev vēlamo veidu, kā klausīties koncertus - uz ezera salas atpūsties ērtos krēslos, iekārtoties uz plostiem ar uzkodām un dzērieniem vai vizināties laivā, ar ko piepeldēt pat pie pašas skatuves. Par apmeklētāju labsajūtu rūpējās ēdinātāji un “Woodstock” ar īpašiem kokteiļiem dažādām gaumēm.

Šogad muzikālo atmosfēru papildināja arī mākslinieciska perfomance. Ikviens festivāla apmeklētājs varēja piedalīties kopīgas lielformāta gleznas tapšanā, kas iezīmēja koncertu sērijas pārtapšanu īstā vasaras festivālā.

“Liepāja Lake Music” apmeklēja gan paši liepājnieki, bet galvenokārt viesi no citām Latvijas vietām, sākot no jauniešiem līdz ģimenēm ar bērniem, kuriem bija ierīkots bērnu stūrītis mākslas noskaņās, kā arī daudziem apmeklētājiem līdzi bija devušies pat viņu četrkājainie mīluļi.

Koncertus bija ieradušies baudīt arī sabiedrībā zināmas personas, kā pasākumu vadītāja Sindija Vilde un aktieris Gatis Maliks. Muzikālā brīvdabas atmosfēra piesaistīja arī daudzu influenceru jeb satura veidotāju uzmanību, kas bija ieradušies uz festivālu, piemēram, Paula Dundere, Katrīna Mame, Daiga Ellaby, Ieva Biteniece, Deniss Demčenko, Olga Palušina un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu