VIDEO ⟩ Noķer "Positivus 2022" atmosfēru mazāk nekā 5 minūtēs kopā ar Juri Festivālu

Foto: TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Var teikt, ka festivālu vasara oficiāli ir sasniegusi pilnbriedu - pulka festivālu vēl priekšā, bet daļa jau ir izskanējusi, tostarp Baltijā lielākais mūzikas festivāls "Positivus", kas pēc pandēmijas radītās piespiedu dīkstāves atgriezies jaunā lokācijā. Lai noskaidrotu, vai Rīga un Lucavsala bija gatavas tik nopietnu attiecību uzsākšanai ar atmosfēriskās Salacgrīvas leģendāro ik vasaras atpūsties gribētāju meku, TVNET kopā ar īpašo ballīšu reportieri Juri Festivālu brauca lūkot to savām acīm. Skaties video!

Šī gada "Positivus" festivāla galvenie mākslinieki bija "A$AP Rocky", "Megan Thee Stallion" un "Jamie xx". Festivāla programmu papildināja "Caribou", "Black Midi", "SoFaygo", "Moses Sumney", "Black Country", "New Road", "Bas", pašmāju mākslinieki "ansis", "Citi zēni", Arturs Skutelis, "rolands če", "Sudden Lights", "Būū", "Edavārdi", "Prusax", "Sigma", Elizabete Gaile, "Viņa", "Muud", "Ods", "Zeļģis", "Nova koma", "$ourJ" un daudzi citi.

Video: "Positivus 2022" atskats kopā ar Juri Festivālu

Foto: "Positivus 2022" pirmās dienas atskats

Pirmajā festivāla dienā Valsts policija sākusi 17 administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamu apreibinošo vielu glabāšanu vai lietošanu, kā arī trīs kriminālprocesus par par iespējamu narkotiku glabāšanu.

Kopumā saistībā ar festivālu policija sākusi 33 administratīvā pārkāpuma procesus. 11 procesi sākti par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumiem, tostarp seši elektroskrejriteņu vadītāji bijuši alkohola reibumā.

Divi procesi sākt par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibumā, kas aizskar citu cilvēku cieņu, viens par ieroču aprites likuma pārkāpšanu. Tāpat viens process sākts par sīko huligānismu un vēl viens par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Kopumā policija novērtējusi, ka festivāla pirmā diena tika aizvadīta bez būtiskiem starpgadījumiem.

Foto: "Positivus 2022" otrās dienas atskats

Mūzikas festivāla otrās un noslēdzošās dienas laikā Valsts policija sākusi divus kriminālprocesus par iespējamu narkotisko vielu glabāšanu, kā arī 64 administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem pārkāpumiem.

Abos kriminālprocesos ir nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu, kas ir izņemtās vielas.

Tāpat tika sākti 17 administratīvā pārkāpuma procesi par iespējamu narkotiku lietošanu vai glabāšanu, savukārt vēl astoņi administratīvā pārkāpuma procesi sākti, jo personas atteicās no ekspertīzes veikšanas par iespējamu narkotiku lietošanu.

33 administratīvā pārkāpuma procesi sākti par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumiem, no kuriem 11 par elektroskrejriteņa vadīšanu alkohola reibumā. 18 administratīvā pārkāpuma procesi lielākoties ierosināti par elektroskrejriteņa lietošanu divatā, kā arī par nepilngadīgo pārvietošanos ar elektroskrejriteni bez tiesībām.

Festivāla budžets bija divi miljoni eiro, no kā 200 000 piešķīra Rīgas pašvaldība. Pašvaldība lēš, ka "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, tādējādi stiprinot galvaspilsētas tēlu un atpazīstamību aiz Latvijas robežām.

Festivāla pirmsākumi meklējami 2007. gadā, tam katru gadu līdz 2019. gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā "Positivus" nenotika. "Positivus" pārstāvji pēc šī gada festivāla atzīst, ka "jaunā paaudze ir gatava festivālam" un ir apmierināti ar lokācijas izvēli.

Foto: "Positivus" telšu pilsētiņa sestdienas rītā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu