Vaikulei draud aizliegums iebraukt Krievijā (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Laima Vaikule
Dziedātāja Laima Vaikule Foto: Ieva Leiniša/LETA

Krievijas Federācijas Valsts domes deputāts no partijas "Taisnīgā Krievija – Par patiesību" Dmitrijs Kuzņecovs nosūtījis aicinājumu Krievijas Federālā drošības dienesta vadītājam, kurā lūdz dziedātājai Laimai Vaikulei noteikt ieceļošanas aizliegumu valstī. Tas saistīts ar Vaikules pausto pretkara pozīciju, ziņo "Doždj", atsaucoties uz RIA Novosti.

Pēc tam, kad Vaikule koncerta laikā Lietuvā izgāja pie publikas ar Ukrainas karogu, viņai vēlas piespriest bargāko sodu - aizliegumu iebraukt Krievijā. Kuzņecovs uzskata, ka zvaigzne ir pelnījusi aizliegumu iebraukt valstī, jo tādā veidā viņa vairs nevarēs pelnīt no krieviem, teikts RIA Novosti publikācijā.

Jau ziņots, ka Vaikule 31. jūlijā uzstājās Lietuvas kūrortpilsētā Palangā, kur kopā ar mūziķi Jāni Stībeli uz skatuves iznesa Ukrainas karogu, paužot atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem.

Māksliniece ar šo žestu pauda konkrētu viedokli, kurā pusē nostājusies šajā brutālajā karā.

Kara pirmajās dienās šī gada februārī Vaikule publicēja emocionālu video savā "Instagram", kurā sacīja: "Šodien zvanīju savam muzikantam, kurš atrodas Kijevā. Tumšā telpā, bumbu patvertnē, ar viņu kopā ir bērni. Es piedāvāju jebkāda veida palīdzību: tikai pasaki, ko varu izdarīt, un es to izdarīšu. Viņš man atbildēja: "Laima, vienkārši smaidiet. Lai paliek manā atmiņā." Nē karam! Nē nāvei! Apstājieties, es jūs lūdzu!"

Publicētajā video viņa tiešā tekstā nenosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā. Tas daudziem viņas faniem raisīja neatbildētus jautājumus. 31. jūlija koncertā viņa atbildēja visiem, kuriem par viņu bija šaubas.

Šobrīd zvaigžņu sarakstā, kurām aizliegts iebraukt Krievijā, jau ierindojušies tādi mākslinieki kā Svetlana Loboda, Makss Barskihs, Ivans Dorns, Nadežda Dorofejeva, Dmitrijs Monatiks un citi.

Kuzņecovs darbojas pretkrievisku darbību izmeklēšanas grupā Krievijas Valsts domē. Sarakstā iekļauts TV raidījumu vadītājs Ivans Urgants, Aleksandrs Vasiļjevs, režisors Aleksandrs Moločņikovs, dziedātāja Svetlana Loboda, dziedātājs Ivans Dorns, grupa Bi-2 un citi.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu