Festivāls "Back to School" turpinās ar Chris Noah, "Carnival Youth" un "Astro’n’out"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Pirmajā skolas dienā – 1.septembrī – t/c «Domina Shopping» festivālā «Back to School», kas notiek t/c C skvērā, muzicēja mūziķis Chris Noah, kā arī populārās grupas «Carnival Youth» un «Astro’n’out».

Savukārt festivāla noslēgumā – piektdienas vakarā, 2. septembrī plkst.19.00 – uz koncertu aicinās Viņa, apvienība «Kreisais krasts» un reperis Ozols.

Biļetes vēl iespējams iegādāties «Biļešu Paradīzē» un t/c «Domina Shopping» informācijas centrā.

Chris Noah ir latviešu mūziķis, kurš savā mūzikā veiksmīgi apvieno indie mūzikas elementus un mūsdienu popmūziku.

Mūziķa autentiskais balss tembrs un spēja rakstīt oriģinālas un atmiņā paliekošas melodijas ir izpelnījušās Latvijas radio staciju, mūziķu un mediju atzinību un atbalstu. 2018.gadā Chris Noah sadarbībā ar producentu Kristoferu Harisu ierakstīja dziesmas «River», «Fall Through» un «Inside Out».

Līdz ar šo dziesmu iznākšanu Chris Noah mūziku sāka ievērot un pievērst uzmanību starptautiski mūzikas blogi (Indie Air, AlexRainBirdMusic, Wolf in a Suit, Uranium Music, u.c), savukārt «Fall Through» kļuva par mūziķa visvairāk Latvijas radiostacijās atskaņoto dziesmu. Izdotais trīs dziesmu ieraksts populārākajās straumēšanas vietnēs ir klausīts vairāk nekā 1 700 000 reižu.

Turpinot sadarbību ar britu producentu, 2020. gadā mūziķis izdeva mini albumu «Distance», kas tika nominēts Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai kā labākais popmūzikas ieraksts.

2021. gadā sadarbībā ar Latvijas Radio bigbendu mūziķa daiļrade ieguva absolūti jaunu skanējumu, kas diemžēl kovida pandēmijas dēļ nesasniedza plašu klausītāju loku, tāpēc mūziķis cer, ka plašāka auditorija Latvijā šo programmu varēs novērtēt šogad.

Grupa «Carnival Youth» savā mūzikā apvieno melodiskumu un jauneklīgu melanholiju ar alternatīvā roka un indī mūzikas enerģiju. Kopš grupas dibināšanas 2012. gadā «Carnival Youth» ir izdevuši sešus albumus. P

ēdējos divus gadus grupa pavadījusi latviešu kino mūzikas koncertprogrammas «Naivais ku-kū» paspārnē, taču šogad «Carnival Youth» atgriežas pie oriģinālmūzikas, un pašlaik aktīvi veido muzikālo materiālu jaunai programmai.

«Astro’n’out» ir latviešu popgrupa, kas dibināta 2003. gadā Rīgā. Atpazīstamību tā ieguva ar dziesmu «Daļa Rīgas». «Astro’n’out» ir radījuši daudzus radiohitus: «Gravitātei nē», «Tici sev», «Dejot trakāk», «Multivitamīnu multipaka» un daudzus citus.

Grupā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas).

«Astro’n’out» ir tikuši nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai «Zelta mikrofons» par katru līdz šim izdoto albumu – kopā sešas reizes.

Pēdējie trīs albumu tapuši ciešā sadarbībā ar producentu DJ Rudd. 2020. gadā grupas sestais studijas albums «Multivitamīnu multipaka» ieguva «Zelta Mikrofonu» par labāko 2019. gada Latvijas popmūzikas albumu.

Savukārt kopā ar grupu «Sudden Lights» radītais skaņdarbs «Haosā» ieguvis gada «Radio hita» balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu