Ziņu diktore tiešajā ēterā piedzīvo insultu (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

TV ziņu vadītāja no Oklahomas štata ASV tiešajā ēterā piedzīvojusi insultu, liecina sociālajos tīklos izplatītais video, kā arī sievietes paziņojums. 

"Talsas ziņu vadītāja Džūlija Čina piedzīvoja insultu tiešajā ēterā. Viņa zināja, ka kaut kas nav labi, tāpēc nodeva stafeti laika ziņu vadītājai, kamēr viņas kolēģi izsauca medicīnisko palīdzību," teikts pie video, kas izplatās sociālajos tīklos.

Arī pati Čina reaģējusi uz notikušo, sociālajos tīklos apstiprinot, ka patiešām pārcietusi insultu. "Pirmkārt, paldies par lūgšanām, raizēm, ziņām, zvaniem. Esmu tik pateicīga un priecīga, ka man viss ir kārtībā. Pēdējās pāris dienas ir mistērija, bet mani ārsti ir pārliecināti, ka sestdienas rītā man sākās insults. Daži no jums to redzēja, un es atvainojos, ka tā. Tas notika no zila gaisa. Es pirms ētera jutos lieliski. Taču ētera pirmajās minūtēs kaut kas notika.

Pirmkārt, es daļēji zaudēju redzi vienā acī. Nedaudz vēlāk mana roka kļuva nejutīga. Es sapratu, ka ir ķeza, jo mana mute vairs neizrunāja vārdus, kurus redzēju teleprompterā. Ja skatījāties, jūs redzējāt, cik izmisīgi es centos vadīt pārraidi, bet es vienkārši nespēju izrunāt vārdus. 

Mani kolēģi atpazina ārkārtas situāciju un izsauca palīdzību," atklāj TV personība. 

Viņa aicina reaģēt uz insultu, izmantojot "FAST" testu, kas latviski tulkojas "Ā.T.R.I.". 

"Ā" – atsmaidi! Smaids parāda, vai mutes kaktiņš sejas vienā pusē nav noslīdējis uz leju, "T" – turi rokas! Vienlaikus paceļot un noturot abas rokas, redzams, vai viena no tām nav vājāka un nenoslīd uz leju, "R" – runā! Pārbaude atklās, vai cilvēks var pateikt vai atkārtot vienkāršu teikumu. "I" – izsauc palīdzību! Nespējot veikt kaut vienu no šīm darbībām, nekavējoties jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība, zvanot 113. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu