Starptautisko Baltijas baleta festivālu atklās ar krāšņu un plašu programmu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Starptautiskais Baltijas baleta festivāls
Starptautiskais Baltijas baleta festivāls Foto: Publicitātes foto

27. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls šogad norisināsies no 4. līdz 30. oktobrim Rīgā, Rēzeknē, Preiļos un Ventspilī, kā ierasts, piedāvājot krāšņu un plašu programmu. Festivālā viesosies deju kompānijas no Norvēģijas un Portugāles, tāpat festivāla ietvaros norisināsies divi filmu seansi un izstāde «Latvijas Nacionālajam baletam – 100», kas būs skatāma Mencendorfa namā.

7. oktobrī tirdzniecības centrā «Origo» notiks jau tradicionālais festivāla atklāšanas labdarības koncerts. Pēc tam kinoteātrī «Splendid Palace» plānota «Baltijas baleta nakts».

13. oktobrī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē un 15. oktobrī Preiļu novada Riebiņu Kultūras centrā būs skatāma Jo Stromgrena modernā baleta kompānijas (Norvēģija) izrāde «The Loft».

Foto: Publicitātes foto

Tā apspēlē patiesi cilvēciskos aizsardzības un izdzīvošanas mehānismus ar karātavu humoru, kas ļauj cilvēkiem smieties par ļaunuma un kļūdu mezglojumiem un savijumiem.

Foto: Publicitātes foto

21. oktobrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā GORS un 24. oktobrī VEF Kultūras pilī ar izrādi «Romeo un Džuljeta» viesosies modernā baleta kompānija «Quorum Ballet» (Portugāle). Izrādes sižets ieved mūs īstas, kaislīgas mīlestības pasaulē, kuru nekas un neviens nevar iznīcināt. Tāda mīlestība, kas ir akla, tāda mīlestība, kas ir tik spēcīga, ka to nespētu pārvarēt pat nāve.

Foto: Publicitātes foto

28. oktobrī Ventspilī, Teātra namā «Jūras vārti» norisināsies koncertprogramma «Vārds Latvijas jaunajiem horeogrāfiem», bet 29. oktobrī festivāla noslēgumā plānots kino seanss «80. gadu Latvijas baleta zvaigznes».

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu