"Pagaidām viņam ir jāklusē." Jauna informācija par Mārtiņa Egliena veselības stāvokli

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Mārtiņš Egliens Latvijas Nacionālā teātra sezonas atklāšanas pasākumā.
Aktieris Mārtiņš Egliens Latvijas Nacionālā teātra sezonas atklāšanas pasākumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējumā, traģikomēdijā "Aizliegtais pianīns" bija paredzēts spēlēt arī aktierim Mārtiņam Eglienam. Diemžēl aktiera veselības problēmu dēļ tas neesot iespējams. 

Kopš šā gada pavasara Egliens praktiski esot zaudējis runasspēju un diemžēl nebija redzams uz skatuves "Aizliegtā pianīna" pirmizrādē. 

"Šobrīd viņš ārstējas," izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj Mārtiņa Egliena sieva, aktrise Dita Lūriņa-Egliena. "Mēs vēl esam procesā. Viņš izrādes mēģinājumos nepiedalījās…" 

Arī Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba uz "Privātās Dzīves" jautājumu, kāpēc programmiņā lasāms Egliena vārds, skaidro: "Kad šo izrādi ieplānojām, ne mēs, ne arī Mārtiņš pats vēl nezināja, ka notiks tas, kas notika." 

Vimba norāda, ka par aktiera veselības problēmām viņam likums liedz runāt. "Tas, ko varu pateikt, – Mārtiņš pagaidām ir teātra darbinieku štatā. Nav bijis pamata kaut ko mainīt. Ja būs kādi medicīniski pavērsieni, mēs tos risināsim," uzsver Vimba, piebilstot: "Pagaidām viņam ir jāklusē." 

"Aizliegtais pianīns" ir asprātīgs un traģikomisks stāsts par to, kā mūsu dzīvi ietekmē birokrātija un absurdi likumi, kuri neuzrodas no zila gaisa, tos sacer mūsu līdzpilsoņi. Kāda Latvijas Republikas amatpersona nolemj sava dēla bērnudārzam atdot klavieres, jo mājās klavieres stāv nelietotas. Bērnudārza jaunā vadītāja ir laimīga, jo valstij nav liekas naudas, lai sagādātu bērniem īstas klavieres. Un tad sākas nebeidzamu pārpratumu virkne, jo – tas ir “interešu konflikts”. Izrādes režisore ir Ināra Slucka, bet galvenajā lomā Dita Lūriņa-Egliena.

Vairāk uzzini žurnāla "Privātā Dzīve" 20. septembra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu