Arstarulsmirus izsakās par seno konfliktu ar reperi Ozolu

CopyDraugiem X Whatsapp
Arstarulsmirus
Arstarulsmirus Foto: Arturs Kondrats

Pirms 20 gadiem divi pašmāju repa mākslinieki villojās savā starpā. Viens no tiem, Arstarulsmirus (iepriekš – Gustavo), izdeva dziesmu “Taisnā tiesa”, kas atstājusi lielu iespaidu konfliktu risināšanā ar mūzikas palīdzību. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” Arstarulsmirus stāsta, kad abi reperi salīguši mieru, kādā komunikācijā atrodas šobrīd un vai viņam šķiet, ka bijis jāatvainojas Ozolam.

Dziesmā “Mums vajag atpakaļ Gustavo”, kas izdota nesen, dzirdams un redzams (video klipā) ir arī Ozols jeb Ģirts Rozentāls.

Taujāts par to, vai, publiski risinot konfliktus, ir iespējams atgriezties pie pozitīvām saknēm, Arstarulsmirus stāsta, ka abu attiecības normalizējās un uzlabojās aptuveni pusgadu pēc dziesmas “Taisnā tiesa” iznākšanas:

“Tad es jau “Taisnajai tiesai” savā galvā uzmetu tabu – es pārstāju to izpildīt koncertos, lai arī kā šo dziesmu vērtē žanra ortodoksāļi.” No tā laika abiem ir labas attiecības.

Mūziķis atklāj, ka izaicinošā dzīves periodā pēc albuma izdošanas, kad nav vedusies saimnieciskā darbība, tieši Ozols palīdzējis ar sponsoru piesaisti.

“Šobrīd, tā gadiem ejot, mēs esam cieņpilnā, draudzīgā kontaktā.

Ļoti bieži mēs nekomunicējam, bet ik pa laikam mūsu ceļi krustojas dažādos projektos,” tā Arstarulsmirus.

Vasarā festivālā “Straume” tika prezentēta mūziķa dziesma “Mums vajag atpakaļ Gustavo”, un tajā uz skatuves parādījies arī Ozols.

“Cilvēki aplaudēja un viegli reaģēja uz katru no tiem tēliem, kas parādījās, katru no viesiem, bet tad, kad Ozols parādījās un pateica to frāzi, tad bija ovācijas. Tas bija furors,” stāsta Arstarulsmirus.

Uz jautājumu par to, vai viņš atvainojies Ozolam pēc “Taisnās tiesas”, mūziķis atklāj, ka izdarījis to vairāk publiskā veidā un krietni vēlāk:

“Tajā laikā mēs vienkārši izlīgām mieru, un tas tā bija.

Tāds "piedod" formāts īsti vēl nebija organisks, man liekas, arī man.”

Arstarulsmirus uzskata, ka viņam bijis par ko atvainoties, piebilstot, ka Ozola karjera tika būtiski ietekmēta. “Es domāju par to, ka tas nebija īsti pareizi, ka varēja citādāk to atrisināt.

Daudzi cilvēki tajā laikā teica: “Beidz, tas ir mārketinga triks.” No Ozola skatu punkta bija ļoti neizdevīgs mārketinga triks. Tas tāds nebija, bet, ja tas arī tāds būtu bijis, tas nedarbojās abpusēji,” tā Arstarulsmirus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu