Trojanskis tur solījumu un tiešraidē apēd vēlēšanu bukletu (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Epidemiologs Ņikita Trojanskis turējis doto solījumu un notiesājis "Nacionālās apvienības"(NA) vēlēšanu bukletu.

31. augustā, mēnesi pirms 14. Saeimas vēlēšanām, Trojanskis mikroblogošanas vietnē "Twitter" publiski pauda pārsteigumu par provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, kas liecināja, ka partijai "Progresīvie" ir izredzes apsteigt partiju apvienību "Attīstībai/Par!". Ja tas tā notikšot, viņš solījās apēst NA vēlēšanu bukletu tiešraidē.

Drīz vien pēc vēlēšanu rezultātu publiskošanas Trojanskis savu publiski izteikto solījumu izpildījis "Instagram" tiešraidē. 

"Es ilgi domāju, kā es to ēdīšu. Gastronomiski - es esmu idiots. Es neprotu cept, es neprotu vārīt. Es neko neprotu virtuvē! Tāpēc es nopirku jogurtu, lai mazinātu tintes ietekmi uz kuņģi. Es nopirku humusu, Tabasco - to man ir īpašs plāns izmantot ar viena kandidāta seju... Un vēl es nopirku ķīniešu "fast food", lai, iespējams, samiksētu ar bukletiem, ja nu būs pilnīgi slikti," pirms liktenīgā mirkļa atklāja Trojanskis, kurš "maltīti" ieturējis Oksfordas universitātes kopmītnēs, kur šoruden sāka studijas doktorantūrā. 

Epidemiologs neslēpj, ka šāda rīcība var būt arī letāla. 

Atgādinām, ka 14. Saeimas vēlēšanās Latvijā nobalsoja kopumā 912 180 vēlētāju jeb 59,14% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā pieejamās informācijas, "Jaunā vienotība" (JV) nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 16, "Apvienotais saraksts" (AS) - 15, Nacionālā apvienība (NA) - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" (P) - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" (LPV) - deviņus mandātus.

Ievēlēšanai nākamajā Saeimā politiskajai apvienībai "Attīstībai/Par" (AP) pietrūka tikai aptuveni 250 balsu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu