"Iepriekšējā dienā svinējām mazdēla vārda dienu..." Bijušais vīrs atklāj Dinas Zuzānes nāves apstākļus

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis un Dina Zuzāni.
Jānis un Dina Zuzāni. Foto: Ieva Čīka/LETA

Divas dienas pirms savas 67. dzimšanas dienas pēkšņi mūžībā devās mākslas kolekcionāre un uzņēmēja Dina Zuzāne. Viņas bijušais vīrs uzņēmējs Jānis Zuzāns atklāj liktenīgās dienas notikumus.

Zuzāns žurnālam "Kas Jauns?" atklāj, ka vēl dienu pirms Dinas nāves viņas mājā Ķīpsalā tika svinēta mazdēla Mika vārda diena. "Nekas neliecināja, ka kas tāds varētu notikt un jau nākamajā dienā Dinas vairs nebūs," tā Zuzāns.

“Pienāca piektdiena. Mums ar meitām ir tradīcija reizi mēnesī tikties uz pusdienām, parunāties. Tā iekrita tieši šī piektdiena. Pēc šīs tikšanās meitas aizgāja vēlēt, es aizbraucu savās darīšanās, un pēc stundas vai divām man zvanīja meita Elīna un teica, ka mamma ir mirusi. Meitu no mājas bija sazvanījusi mājas darbiniece...

Meitas paspēja aizskriet, kad Dina vēl bija dzīva, bet man uz Ķīpsalu atbraucot, viņa pirms pusstundas bija nomirusi," izdevumam atklāj Zuzāns.

Runājot par nāves cēloni, Zuzāns spriež, ka tas varētu būt trombs. "Pēkšņa nāve…" skumji nosaka Zuzāns.

Zuzāne 1955. gada 2. oktobrī dzimusi Rīgā, studējusi jurisprudenci, ilgstoši vadījusi Mūkusalas mākslas salonu, kā arī piedalījusies mākslas centra "Zuzeum" koncepcijas veidošanā.

Viņa bijusi 40 gadu ilgā laulībā ar uzņēmēju un mecenātu Jāni Zuzānu, abiem dzimušas divas meitas - Elīna un Kristīne, kuras Zuzāniem dāvājušas trīs mazbērnus.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns?" 4. oktobra numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu