FOTO ⟩ Ar ovācijām noslēdz Zigmara Liepiņa 70 gadu lielkoncertu Rēzeknē

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Aptuveni trīs stundas ilgajā koncertā izskanēja populārākie komponista Zigmara Liepiņa skaņdarbi, kas tapuši teātra izrādēm, mūzikliem, operām, animācijas filmām un kinofilmai “Vajadzīga soliste”.

Skatītājus priecēja “Kvazimodo dziedājums” no operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”, mūzika no izrādēm “Emīls un Berlīnes zēni”, “Iedomu spoguļi”, “Momo” un daudzām citām.

Īpaši emocionāls bija rokoperas “Lāčplēsis” dziesmu popūrijs.

Pirmajā koncertā piedalījās solisti Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna, Igo, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš, Aija Andrejeva, Jānis Buķelis, Katrīna Gupalo, Ivo Grīsniņš Grīslis, Juris Vizbulis, Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi, mūziķu grupa Kristapa Krievkalna vadībā, koris “Anima” diriģentes Lauras Leontjevas vadībā, kā arī iepriekš neizziņotie pārsteiguma viesi – aktieris Jānis Skanis, ērģelniece Larisa Carjkova un vijolnieks Raimonds Ozols.

Koncertā, kas norisināsies komponista dzimšanas dienā – 14. oktobrī “Arēna Rīga”, iepriekš minētajiem māksliniekiem pievienosies aktieris Gints Grāvelis, dziedātājs Dons, grupa “Citi zēni”, TDA “Dzintariņš” un “Ačkups”, kā arī vairāki vēl neizziņoti pārsteiguma viesi un jubilārs – komponists Zigmars Liepiņš.

Pēdējās biļetes uz komponista Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejas teātra un kino mūzikas koncertiem 14. oktobrī “Arēna Rīga” un 16. oktobrī Liepājas Olimpiskajā centrā vēl ir pieejamas “Biļešu paradīzē”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu