Jāņa Sproģa kolēģi: Ilgu laiku viņš cīnījās ar veselības problēmām

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Sproģis
Jānis Sproģis Foto: Publicitātes foto

Nesagaidot savu 78. dzimšanas dienu, 7. oktobrī mūžībā devās operdziedonis Jānis Sproģis. Viņa kolēģi žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj - viņu ilgu laiku mocījušas veselības problēmas. 

Izdevums ziņo, ka Sproģis pēdējos dzīves gados bija zaudējis 50 kilogramus svara - žultsakmeņu dēļ viņam bija zudusi apetīte.

Siguldas Opermūzikas svētku organizators Dainis Kalns atklāj, ka pēdējo reizi Sproģi redzējis pirms diviem gadiem un "viņš bija tik ļoti izdēdējis". 

Savukārt dziedātājs Uģis Roze, kurš pirms pusgada sazvanījās ar Sproģi, norāda, ka bijusi doma veidot koncertu ar operdziedoņa solodziesmām: "Neizdevās, un tagad šausmīgi nožēloju."

Roze turpina: "Sproģis bija ļoti patiess. Iespējams, nevarēja pieņemt pasauli, kas nebija gluži tāda, kā viņš to bija iedomājies. Ja cilvēks nevar sasniegt savus mērķus, rodas emocionālas problēmas, kurām seko fiziskās."

Sproģis savas karjeras laikā dziedājis uz dažādām skatuvēm, veicis ierakstus gan Latvijas Radio studijā, gan baznīcās, piedalījies arī Zigmara Liepiņa rokoperā "Lāčplēsis", kā arī uzstājies ar savu estrādes dziesmu programmām.

Operdziedonis mācījies Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā, bet profesionālo izglītību guvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, to absolvējot 1974. gadā.

Pēc darba gadiem Ventspils Mūzikas vidusskolā, Sproģis savu radošo dzīvi no 1980. gada uz piecām sezonām saistījis ar Latvijas Nacionālo operu un baletu, kur iestudējis 21 lomu.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Sproģis dzimis 1944. gada 14. oktobrī.

Plašāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 11. oktobra numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu