"Mammai bija slima sirds..." Ieva Puķe par aktrises Svetlanas Bless došanos mūžībā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

14. oktobrī, trīs nedēļas pirms 80. dzimšanas dienas, mūžībā devās aktrise Svetlana Bless, kura plaši zināma ar leģendārās Žurkas Kornēlijas lomu. Viņas meita, aktrise Ieva Puķe izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj detaļas par aktrises dzīves pēdējiem gadiem.

Puķe skaidro, ka aktrisei pēdējos gados bijušas problēmas ar sirdi, tāpēc viņa sabiedrībā izgāja ļoti reti.

Arī lielas bēres viņa neesot vēlējusies. "Mamma vēlējās, lai netiktu rīkotas publiskas bēres. Tādēļ atvadas būs tikai pašu tuvāko cilvēku lokā. Mamma tiks kremēta, un pēc tam tiks izpildīta viņas pēdējā vēlēšanās – mammas pelni tiks izkaisīti jūrā," izdevumam atklāj Ieva.

Viņa uzsver - vieglu un gaišu aktrises aiziešanu padarīs tas, ka viņa turpinās dzīvot mūsu atmiņās. "Atcerēsimies to, kāda viņa bija dzīves laikā. Cik daudz prieka un laimes viņa nesusi cilvēkiem, kas gāja viņu skatīties kā aktrisi," tā Puķe.

Aktrise Svetlana Bless dzimusi 1942. gada 4. novembrī Krievijā, Omskas apgabalā. Beigusi Rīgas 5. vidusskolu, mācījusies LVU Ekonomikas un juridiskajā fakultātē. Beigusi Cirka un estrādes mākslas skolu Maskavā (Klaunādes un muzikālā žanra nodaļu, 1968). Aktrise strādājusi Valmieras Drāmas teātrī (1969–1976), savukārt no 1977. gada bijusi Nacionālā teātra aktrise.

Vairāk uzzini žurnāla "Privātā Dzīve" 18. oktobra numurā!

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu