Našķoties Zane: Par manu veselību mazāk vajag runāt - vajag darīt (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Grāmatas "Našķoties" atvēršanas svinības
Foto: Grāmatas "Našķoties" atvēršanas svinības Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kulinārijas blogere, influencere "Našķoties Zane" (īstajā vārdā Zane Grēviņa) nule laidusi klajā savu trešo grāmatu un intervijā žurnālam "Ieva" neslēpj - aizvadītais gads bijis izaicinošs. 

Izaicinošs tas bijis ne vien grāmatas rakstīšanas dēļ, bet arī veselības ziņā - Zanes "Instagram" ierakstos pēdējā gada laikā ik pa laikam pavīdēja vārds slimnīca.

Vaicāta, kāpēc viņai ir svarīgi ar to dalīties, viņa atklāj: "Ikdienā "Instagram" atbildu uz simtiem vēstuļu, un ir brīži, kad ir labi pateikt: man būs pauzīte, es te patusēšu un nevarēšu parakstīt grāmatas, un, ja neatbildu uz jūsu vēstulēm, ziniet, ka ir ok, bet esmu šiten.

Ir labi cilvēkiem parādīt, kas notiek, nevis mēģināt kaut ko samudžināt un censties izlīst caur adatas aci, atliekot savu realitāti.

Var jau bildītēs pievilkt tuvumā lapas aiz slimnīcas loga, bet, kā es visiem teicu: ārsti grib mani iepazīt tuvāk."

Viņa turpina: "Un tā arī bija! Un viņi iepazina! (Smejas.) Visu ko man pārbaudīja un teica, ka man esot laba sirds. Arī fiziski. Slimnīcās nonāk riktīgi daudz cilvēku, un pieredzes mēdz būt gan superdrūmas, gan nemaz ne tik drūmas. Es uzskatu – mūsdienu medicīna ir fantastiska. Pat nevaru izstāstīt, cik labi ir mūsu ārsti, – esmu sajūsmā!"

Savu pieredzi saistībā ar slimošanu viņa gan vairās saukt vārdā un pauž: "Mēs esam tas, ko ēdam, un tas, kur stūrējam. Man vienkārši nav vārda tam, kas notiek. Ja es to nosaucu vārdā, tad tur stūrēju. Vairāk to saucu par neziņu, kur atstāju vietu tikai ārstu teikšanai."

"Tas, ko es jūtu no cilvēkiem, kas mani ārstē, – viss labi, viss cool.

Protams, ir satraukums, bet tas nav nekas tāds, par ko manas smadzenes domātu visu laiku. To uzticu ārstiem, tā nav mana daļa.

Es varu to mēģināt izprast un pieņemt, darīt visu, kas jādara, kā es saku saviem draugiem: par manu veselību mazāk vajag runāt, vajag darīt. Kad būsim izdarījuši, parunāsim," saka Zane.

Kā zināms, Zanes krājumos jau ir divas milzīgu popularitāti ieguvušas grāmatas - "Našķoties" un "Našķoties bērnībā". Jaunākā veikuma vāku rotās nosaukums, kuru, kā pati autore skaidro, sagaidīsim jau oktobrī, "Vienkārši našķoties". 

Pilnu interviju ar Zani Grēviņu lasi žurnāla "Ieva" 19. oktobra numurā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu