"Daudzi mūsu draugi bija šokā..." Šķiras Latvijas mākslinieku pāris (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Katrīna Neiburga un Andrus Eglītis 2015. gadā.
Katrīna Neiburga un Andrus Eglītis 2015. gadā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Mākslinieki Katrīna Neiburga (44) un Andris Eglītis (41) nolēmuši iet katrs savu ceļu – par to, ka viņi vairs nav kopā Katrīna pavēstījusi intervijā žurnāla "Pastaiga" jaunākajā numurā.

"Jā, mēs bijām paraugpāris. Arī daudzi mūsu draugi bija šokā, viņu ilūzijas sabruka. Nu… Kaut kādā brīdī kaut kas tiek izsmelts. Pat nezinu, ko vēl es varētu pateikt. Domāt jau var visu ko – gan no malas, gan pats. Bet kaut kā… beidzas," intervijā žurnālam "Pastaiga" saka Purvīša balvas ieguvēja Katrīna Neiburga, kura veido instalācijas, gaismas un videoprojekcijas, scenogrāfiju un video operas un teātra iestudējumiem, kā arī koncertiem.

Katrīnas "Facebook" profilā norādīts attiecību statuss - brīva.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka abiem ir četri bērni – divi Andra, viens Katrīnas un viens abu kopīgais.

Mākslinieces "Instagram" liecina, ka abi laulībā bija 12 gadus. 2018. gadā pāris nosvinēja astoto kādu kāzu gadadienu. 

Projektā "Pieturpunkti" Katrīna savulaik izteicās par attiecībām, liekot noprast, ka abu starpā valda harmonija: "Mēs viens otru saprotam, un šķiet, ka tas ir pats svarīgākais. Sapratne rada harmoniju un apziņu, ka cilvēks blakus ir tavs dvēseles draugs, ar kuru kopā jūties labi un varētu tā nodzīvot visu dzīvi. Agrāk domāju, ka man nekad nekas tāds nebūs. Biju ļoti vīlusies attiecībās. Ar sajūtu, ka ir diezgan neiespējami ilgi izturēt blakus otru cilvēku ar viņa vajadzībām, vājībām, vēlmēm. Es kaut kā parasti izlaidu to pielāgošanos posmu. Tad, kad bija jāsāk pielāgoties otram, man jau viss bija apnicis. Jo jāsaprot arī, vai attiecību dēļ ir jēga zaudēt tik daudz no sava ego, vēlmēm. Šajās attiecībās esmu gatava to darīt. Tā "es", kas esmu šodien, ļoti atšķiras no tās "es", kas biju agrāk. "

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu