Teātra vadītāja Dana Bjorka: "Krievu kultūra un valoda nav vainīga pie viena cilvēka ārprātīgām domām."

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka piedalās preses konferencē, kas veltīta 137. sezonas atklāšanai un pirmizrādēm.
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka piedalās preses konferencē, kas veltīta 137. sezonas atklāšanai un pirmizrādēm. Foto: Zane Bitere/LETA

Dana Bjorka, Rīgas Krievu teātra vadītāja, raidījumam LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pavēstīja, ka nevēlas teātri pārdēvēt, sekojot Viļņas piemēram, kur Lietuvas Krievu drāmas teātris ir pārtapis par Viļņas Veco teātri.

Esmu publiski jau vairākas reizes teikusi un teikšu arī šodien, ka

viens no mūsu teātra uzdevumiem šodien ir aizstāvēt krievu valodu un kultūru, kā arī atgādināt visai sabiedrībai, ka krievu kultūra un valoda nav vainīga pie viena cilvēka ārprātīgām domām, lēmumiem un darbībām, kurām nepiekrīt lielākā daļa krievu domājošās sabiedrības, it īpaši Latvijā,"

intervijā "Rīta Panorāmai" sacīja teātra direktore.

Tomēr Bjorka uzsver arī, ka caur krievu dramaturģiju ir būtiski runāt par nostāšanos pretī imperiālismam. 

"Tā ir mūsu misija. Ja mēs tagad mēģinātu mainīt nosaukumu un bēgt no vārda krievs, mēs bēgtu no savas esības, kas pretojas tam, kas pasaulē notiek no Krievijas Federācijas puses," raidījumā sacīja Dana Bjorka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu