"X Faktora" zvaigzne Diona Liepiņa izdod jaunu singlu un maina skatuves vārdu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
DIONA
DIONA Foto: Krista Veipa

Trešdien, 9. novembrī, ar jaunu singlu “Pulksten 12” nākusi klajā dziedātāja Diona Liepiņa, kura līdz ar šo dziesmu piesaka sevi ar īsāku skatuves vārdu.

Dziedātāja, kura nu sevi piesaka kā DIONA, aktīvi gatavojas sava debijas mini albuma (EP) izdošanai, kas gaidāms 2023. gada pavasarī.

Dziesma "Pulksten 12" ir par ilgi gaidītu mirkli, kas ir kaisles un pozitīvu emociju piepildīts. Tā ir par negaidītu, bet skaistu satikšanos, iemīlēšanos, tuvību un kopā būšanu ar otru cilvēku. Bieži vien šādi stāsti tiek turēti noslēpumā, tāpat kā emocijas, kuras ne vienmēr atklājam pašā sākumā.

“Noteikti katram būs savs stāsts, kas saistīsies ar šo dziesmu, savs “pulksten 12” un savs “salūts”, kas ir dziesmas atslēgvārdi. Man patīk rakstīt dziesmu vārdus, tā sakot, caur puķēm, ar kādu zemtekstu, lai vēlāk klausītāji tos varētu uztvert tā, kā katram tas šķiet piemērotāk, saistošāk. Iespējams, kāds domās, ka šī dziesma ir par Jauno gadu, kāpēc gan ne? Iespējams, kāds klausītājs liks lietā savu fantāziju un dziesmā saklausīs intīmākas references. Viss atkarīgs no tā, kā cilvēks izjūt sevi šīs dziesmas skanējumā,” atklāj DIONA.

"Es vēl nekad iepriekš nebiju jutusies kā tad, kad radās dziesma "Pulksten 12". Lielākoties manu dziesmu vārdi ir samērā skumji, cerību un ilgu pilni, taču es zināju, ka vēlos radīt arī kaut ko pozitīvu, kaut ko viscaur priecīgu, bet es sev to neuzliku par pienākumu, es turpināju rakstīt par to, kā jūtos, nevis par to, kā es varētu justies kādā konkrētā mirklī. Es vienmēr nodomāju, ka gan jau pienāks “tas” brīdis, kad man būs šīs īstās emocijas, lai rastos kaut kas priecīgāks. Un tiešām – šis brīdis pienāca, dziesma radās, un ar lielu prieku varu to nodot klausītāju vērtējumam," saka dziedātāja.

“Pulksten 12” vārdu autore ir DIONA, bet Grafomāns (Artūrs Breģis) dziesmas tekstu pārskatīja, izveidojot pareizu fonētisko skanējumu. Arī mūzikas autore ir viņa pati, bet dziesmas producenti – Varslaff ‘n’ Edwolf. Armands Varslavāns jau iepriekš ir strādājis pie Dionas dziesmas "Sīknauda", bet Edgars Vilcāns ir ieradies no Ukrainas, kur ir strādājis ierakstu kompānijā "Mozgi" un ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Nadya Dorofeeva un Nastya Kamenskykh.

Singlam tapis arī videoklips, kur galvenā doma ir ikdienas steiga. Steidzoties pie otra cilvēka, nākas ceļā sastapties arī ar dažādām ķibelēm, bet ar tām ir jātiek galā. Videoklipa kontekstu, tāpat kā pašu dziesmu, var uztvert gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Arī attiecībās reizēm ir sarežģījumi, kam ir jātiek pāri. Videoklipa pirmais un pēdējais kadrs apvieno sākotnējo vilšanos un to, ka beigās viss tomēr ir labi. Tas viss, kas notiek pa vidu, ir kā atmiņas par to, cik daudz kam ir iziets cauri, varētu pat teikt, ka tā ir savas pacietības pārbaudīšana, kas atmaksājas beigu kadrā, kad šis cilvēks tiek satikts. Klipa producente ir Marta Būmane, bet režisors – Helmuts Bondars. Par DIONAS grimu rūpējās Jana Kozlova, bet stilu veidoja Kristīne Čakare ar “Mohito Fashion” apģērbiem.

Noskaties video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu