Parabobslejiste Annija Kļaviņa par liktenīgo avāriju: Esmu piedevusi meitenei, kura sēdēja pie stūres

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Parabobslejiste Annija Kļaviņa (27), kura 18 gadu vecumā cieta avārijā un kopš tā laika pārvietojas ratiņkrēslā, raidījumā "Kad viņas satiekas" atsauca atmiņā liktenīgo dienu.

"Bija sācies jaunais mācību gads, 12. klase, man tikko palikuši 18 gadi... Es atbraucu mājās, satikos ar draugiem, iekāpām mašīnā, un meitene, kas bija pie auto stūres, bija divas nedēļas tikai nokārtojusi autovadītāja apliecību, pārvērtēja savus spēkus, un mēs cietām avārijā..." atklāj Annija.

"Tas bija lauku ceļš, akmeņains... Mēs pabraucām kādus divus kilometrus, un gandrīz pie manām mājām tas notika. Bija pārāk liels ātrums, un rezultātā bija trīs kūleņi, es biju izmesta ārā, tā laika draugs arī," saka Annija, kura atzīst - nebija piesprādzējusies.

Situāciju sāpīgu padara tieši fakts, ka Annijas tēvam bijušas muguras operācijas un viņš vienmēr meitai teicis - jāsargā mugura!

Neraugoties uz notikušo, Annija uzsver, ka vienmēr visā sliktajā cenšas atrast labo. "Es uzskatu, ka tas nebija manas vainas dēļ - tam tā bija jānotiek. (..) Ja būtu vēl neveiksmīgāk, visticamāk, manas rokas arī nedarbotos. Rokas ir viss, ar ko es ikdienā darbojos!"

Runājot par attiecībām ar draudzeni, kura vadīja automašīnu, Annija norāda, ka laika gaitā abas attālinājušās, bet Annija ir viņai piedevusi. "Tā netaisnība nav mani pārņēmusi. Pirmais, kad es pamodos un biju spējīga runāt, es mammai teicu:

"Pasaki, ka es viņai piedodu!"

Piedošana nāk ar laiku, bet tas var būt tik ļoti brutāls laiks tev kā cilvēkam. Jo nepiedodot tas jau attiecas uz tevi!"

Vaicāta, vai abas izrunājušās, Annija atbildēja noraidoši, uzskatot, ka draudzene nav to vēlējusies. 

Vairāk uzzini 1188.lv!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu