"Artuss Kaimiņš ironizē pats par sevi"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Aina no JRT izrādes "Ōperācija Mindfuck"

JRT izrāde "Operācija Mindfuck" Alvja Hermaņa režijā savu pirmizrādi piedzīvoja 21. oktobrī un nu ir pilnībā izpārdota līdz pat 2023. gada janvārim. Kā vienu no izrādes trumpjiem min kādreizējo politiķi un aktieri Artusu Kaimiņu, kurš šajā izrādē atveido... laikam jau pats sevi. Izrāde cenšas izgaismot dažādās konspirāciju teorijas, ar kurām tik ļoti aizraujas arī Latvijā, kā arī to, cik viegli vai grūti ir iestāstīt dažādus ezotēriskus māņus un puspatiesības. Kas par izrādi bija sakāms kultūras publicistei un festivāla LAMPA politisko "cepienu" līdzautorei Anetei Konstei?

"Viens no šī brīža aktuālākajiem pašmāju seriāliem – “Karmas latvieši” – apskata, cik daudz naudas cilvēki ir gatavi atdot garīgajam skolotājam, kas palīdzēs sākt sevi mīlēt un pie reizes arī notievēt, dzerot brīnumainu pulveri.

Izrāde “Operācija “Mindfuck”” ir par tiem, kas tik ļoti nevēlas tikt piemuļķoti, ka tiek piemuļķoti.

Scenogrāfiju, kuru veido daudzi vienādas funkcionalitātes objekti (šajā gadījumā – veļasmašīnas), esmu jau iepriekš uz redzējusi ne reizi vien.

Tāpēc minu, ka vismaz vienā no veļasmašīnām būs ielocījies arī kāds no izrādes varoņiem. Vai tā tiešām ir – tā lai paliek intriga.

Veļas mazgātuve kā simbols troļļu fabrikai, kas nenogurstoši ražo arvien jaunas viltus ziņas un konspirāciju teorijas, griežot un arī sagriežot visu pasauli kājām gaisā.

Interesanti, ka izrādē par konspirācijas teoriju upuriem izvēlēti divi hipsteri – Harijs (Gerds Lapoška) un Roberts (Ritvars Logins), kas vizuāli atgādina kādas pašmāju telekomunikāciju kompānijas reklāmas sejas Zī un Zē.

Ja realitātē hipsteriem var pārmest (un, gods kam gods, izrādes režisors savos sociālajos tīklos to arī aktīvi dara) aizraušanos ar sojas piena latti vai kreisiem uzskatiem, tad viņiem pavisam noteikti nevar piesiet ticību konspirāciju teorijām."

Pilno izrādes recenziju lasi tiešsaists žurnālā KLIK!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu