Atvadīšanās no Haralda Sīmaņa notiks 8. decembrī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Haralds Sīmanis. Dziesminieks"
"Haralds Sīmanis. Dziesminieks" Foto: publicitātes

Mūžībā aizgājušā dziesminieka Haralda Sīmaņa izvadīšana nākamnedēļ, 8.decembrī, plkst.12 notiks no Cēsu baznīcas, sociālajā medijā "Facebook" vēsta Austras biedrība.

Atvadīšanās rīkotāji aicina ziedu vietā nest svecītes. Paredzēts, ka pēc izvadīšanas no Cēsu baznīcas māksliniekam vistuvākie cilvēki viņu pavadīs uz krematoriju Valmierā.

Austras biedrība arīdzan norāda, ka, vienojoties ar Sīmaņa tuviniekiem, notiek ziedojumu vākšana, lai varētu ar godu atvadīties no leģendārā dziesminieka. Informācija par iespēju ziedot pieejama biedrības "Facebook" lapā.

Ceturtdien, 1.decembrī, mūžībā devies dziesminieks Haralds Sīmanis, vēstīja mūziķis Andris Grunte, kurš ar Sīmani bieži kopā muzicējis.

Mūziķis dzimis 1951.gada 12.jūnijā Cēsīs. Sīmanis ir latviešu dziesminieks, kurš pēc profesijas bija jumiķis. Mākslinieks muzikālo izglītību nebija ieguvis, bet ģitāras un ērģeļu spēli apguva pašmācības ceļā.

Pērnā gadsimta 70.gados Sīmanis sāka sadarbību ar dzejnieku Arvīdu Ulmi. 1976.gadā tika radīta poēma ērģelēm "Mīlestība nekad nebeidzas" ar Ulmes vārdiem, savukārt 1978.gadā top dziesmu cikls "Likteņa lietavas", 1979.gadā - "Par zāli, sāli un Tevi".

Mūziķis ir izdevis vairākus albumus. Viens no viņa populārākajiem skaņdarbiem ir balāde "Ezers", kuru viņš 1980.gadā izpildīja "Mikrofona dziesmu aptaujas" noslēguma koncertā un pēc šīs uzstāšanās mākslinieks ieguva plašāku atpazīstamību.

Astoņdesmito gadu vidū Sīmanis attālinājās no lielās skatuves, lai strādātu individuāli. Kopš deviņdesmitajiem gadiem viņš regulāri apbraukājis Latvijas baznīcas ar savu dziesmu koncertiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu