Kura pacēlusies, bet kura “nopūdelējusi” iespējas? Kā mainījusies “Ērkšķu” dalībnieču dzīve pēc šova

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Vai pusgads ir pietiekams laiks, lai "Caur ērkšķiem uz..." projekta laikā ekspertu, vadītāju, mentoru un pasniedzēju nodarbībās mācītais, kā arī pašu apjaustais, rastu lietojumu dzīvē? Lai to noskaidrotu, “Ērkšķu” dāmas sanākušas atkal kopā, lai cita citai un arī sociālā projekta faniem atklātu, kā mainījusies viņu dzīve pēc projekta. Kā dāmām klājas šobrīd?

Lielas pārmaiņas notikušas “Ērkšķu” finālistu Marijas, Madaras un Kristīnes dzīvē. Tiesa, ja pirmajām divām dzīve gājusi uz augšu, Kristīne, šķiet, atkal atgriezusies sevis meklējumos. Projekta piektās sezonas uzvarētājai Madarai dzīve pēc filmēšanās apmetusi pamatīgu kūleni - jaunā sieviete ir meklējusi un radusi risinājumus savām ikdienas nebūšanām, mainījusi dzīvesvietu un pat pilsētu, līdz minimumam samazinājusi attiecības ar māti un pārrāvusi jebkādas saiknes ar pagātni, kuras uzskatījusi par nelietderīgām. Turklāt viņa piepildījusi savu sapni par lielo skatuvi un klausītāju vērtējumam nodod savu pirmo singlu “Mans stāsts”. Dziesmas mūzikas un teksta autore ir pati Madara, un tajā saklausāmi notikumi un pārdomas no pašas pieredzētā. Tāpat Madara atklāj, ka šobrīd ir laimīgi iemīlējusies, negrasās apstāties pie sasniegtā un jau kaļ nākotnes plānus.

“Bez “Ērkšķiem” es nespētu pilnvērtīgi sākt dzīvot brīvībā. Es ļoti baidījos no sabiedrības reakcijas, jo esmu taču bijusī ieslodzītā. Taču, par laimi, saskāros ar atbalstu un prieku, ka esmu mainījusies. Ir tik patīkami, ja tev uzticas, tas man dod stimulu neapstāties un iet uz priekšu. Negribu nevienu pievilt un to nedarīšu!” apņēmīgi saka Madara.

Sociālā projekta “Caur ērkšķiem uz…” piektās sezonas otrās vietas ieguvēja Marija ar projekta palīdzību piepildījusi kvēlu savu sapni un tikusi pie jauna, žilbinoša smaida. Lai arī ceļš līdz tam nav bijis viegls, tomēr viņa ar to tikusi galā un šobrīd ir apņēmības pilna virzīties uz priekšu vēl tālāk.

Tikmēr trešās vietas ieguvējas Kristīnes dzīvē, šķiet, atkal iestājies grūts posms – “Ērkšķu” dāmām ir aizdomas, ka viņa atsākusi lietot grādīgos dzērienus. Meitenes un “Ērkšķu” projekts Kristīni atbalstījušas, kā vien varējušas, – ar dažādām praktiskām lietām jaunas dzīves sākšanai, taču izskatās, ka viņa tās nav izmantojusi. Vēl vairāk – Madara ir pārliecināta, ka Kristīnei nemaz nav vajadzējis būt finālā, un šobrīd dāmas vairs pat nesarunājas:

“Es pārtraucu komunikāciju ar Kristīni, jo man tuvumā nav vajadzīgi toksiski cilvēki. Es viņai biju vajadzīga tikai lai ielietu glāzīti vai aizdotu naudu. Viņa ne reizi nav pajautājusi, kā iet man. Esmu līdz pēdējam vīlusies šajā cilvēkā.” Rūgti saka Madara.

Taču kā ar Mariju, ar kuru Kristīnei izveidojās romantiska draudzība? Vai dāmas joprojām ir kopā? Diemžēl līdz ar projekta beigām jūtas izplēnējušas, un tam par iemeslu bijusi Kristīnes tieksme pēc alkohola. “Es nelietoju alkoholu, priekš kam man šāds cilvēks blakus?” strikti saka Marija un spriež, ka nākotnē daudz rūpīgāk vajadzētu izvēlēties, kādus cilvēkus laist sev tuvumā. Šobrīd dāmas attiecības vairs neuztur un ir viena otru nobloķējušas soctīklos. Vaicāta, kādas šobrīd ir attiecības ar Anastasiju, ar kuru Marija bijusi ilgstoši draugos vēl pirms projekta, taču TV kameru priekšā pamatīgi sastrīdējās, “Ērkšķu” otrās vietas ieguvēja saka: “Mēs dzīvojam kopā vienā dzīvoklī, taču man ir pavisam citas attiecības, kurās esmu ļoti laimīga.”

Brīnišķīgus jaunumus “Ērkšķu” faniem atklājusi arī Gunita - viņa ir bērniņa gaidībās. Savukārt Elīna ar Diānu, iepriekš nešķiramās draudzenes, esot sagājušas ragos un vairs pat nekomunicējot, bet runājot tikai ar policijas starpniecību. Arī Lilita sastrīdējusies ar bijušajām kolēģēm – tik ļoti, ka nespēj ar viņām uzturēties vienā telpā. Tai pašā laikā apņēmīgā sieviete mērķtiecīgi virzās uz priekšu – stiprina muzikālās iemaņas, apmeklē pašizaugsmes kursus un piepildījusi sapni par savu dziesmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu