DOD PIECI maratonā saziedoti jau 230 838 eiro

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Labdarības maratons "DOD PIECI"
Labdarības maratons "DOD PIECI" Foto: Latvijas Televīzija/ Twitter

Turpinās sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” trešā diennakts, un zināms, ka līdz 18. decembra vakara plkst. 18.00 jau saziedoti 230 838 eiro Ukrainas bēgļu ģimeņu bērnu atbalstam, informē Latvijas Radio galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pālēna.

Līdz šim brīdim “Dod pieci!” partneris maratona norisē Ziedot.lv saņēmis jau 186 palīdzības pieteikumus. Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti ukraiņu bērnu pamatvajadzībām – izglītībai, veselības pakalpojumiem un sociālajam atbalstam.

No 16. līdz 22. decembrim Vecrīgā, Doma laukumā, izbūvētajā stikla studijā uz 158 stundām tika ieslēgti Latvijas Radio 5 – Pieci.lv DJ – ētera personības – Linda Samsonova un Marta Grigale, kā arī lai viesdīdžejs – mūziķis Edgars Vilcāns, lai sešarpus diennakšu garumā tiešraidē atskaņotu tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas.

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, kas Krievijas karadarbības dēļ bija spiesta doties bēgļu gaitās, “Dod pieci!” šogad aicina sabiedrību atbalstīt Latvijā nonākušos ukraiņu bērnus. Latvijā šobrīd atrodas aptuveni 35 tūkstoši ukraiņu bēgļu. Pēc Iekšlietu ministrijas aplēsēm aptuveni 31% no visiem ukraiņu bēgļiem Latvijā ir bērni.

Maratona laikā saziedotie līdzekļi caur projekta partneri – labdarības organizāciju Ziedot.lv nonāks Ārkārtas palīdzības fondā, lai sniegtu tiešu palīdzību ukraiņu bēgļu bērnu pamatvajadzību nodrošināšanai Latvijā – skolas piederumu un datoru iegādei, veselības uzlabošanai un psiholoģiskajam atbalstam, ziemas apaviem, apģērbam un citām akūtām lietām.

Kā ik gadu, arī šogad labdarības maratonā saziedotie līdzekļi 100% apmērā tiks veltīti ziedojuma mērķim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu