Jauns pilotprojekts jauniešiem "cilvēks.jpg"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Adriana Elizabete Lešinska

Izglītojošās iniciatīvas “Young Media Sharks” un jauniešu organizācijas “Avantis” dalībnieki radījuši pilotprojektu jauna raidījuma "cilvēks.jpg" iecerei, kas aicinās jauniešus eksperimentēt un nebaidīties no kļūdām.

Raidījumā jauniešu vidū populāras personības tiks uzaicinātas veikt dažādus uzdevumus, kas saistīti gan ar senatnes mantojumu, gan mūsdienu pieredzi. Pirmajā epizodē dziedātāja Diona un digitālā satura veidotājs Ralfs mēģinās spēlēt kādu senlaicīgu instrumentu, marinēs gurķus, veidos repa tekstus un pildīs citus radošus uzdevumus. Kā viņiem veicās, iespējams apskatīties "Young Media Sharks" "YouTube" kanālā.

Projektā iesaistītie jaunieši ir no dažādām Latvijas pilsētām, kuri satikās “Young Media Sharks” mediju nometnē.

Savukārt paša raidījuma mērķis ir lauzt stereotipus un pierādīt, ka cilvēki ir vienlīdzīgi - neatkarīgi no viņu dzimuma, vecuma, nodarbošanās un talantiem. "Mēs vēlamies palīdzēt sabiedrībai atrast katram sevis paša labāko versiju. Pat ja viņiem pašiem šķitīs, ka tā ir “viduvēja”, mēģināsim norādīt, ka tas ir tikai normāli," saka raidījuma operatore Adriana Elizabete Lešinska no Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas.

Foto: Adriana Elizabete Lešinska

Savukārt projekta izpildproducents Jēkabs Jostsons no Rūjienas vidusskolas stāsta, ka būtiskākā raidījuma tēma ir par sevis atklāšanu un eksistenciāliem jautājumiem, kas tiek apspriesti nepiespiestā un neierastā gaisotnē:

"Lai gan raidījums veidots jauniešiem, kas ir dzīves meklējumos un pakļauti dažādu sabiedrības standartu ietekmei, mēs pieļaujam, ka tas būs saistošs arī pieaugušajiem, jo nekad nav par vēlu atrast sevi."

Raidījuma pilotepizodi veidoja Adriana Elizabete Lešinska, Venta Ilva Stūris, Katrīna Magrina, Evita Gorenko, Ilona Bičevska un Jēkabs Jostsons. Radošā komanda pateicas Vācijas vēstniecībai Rīgā par atbalstu projekta uzsākšanā un ir atvērta sadarbībai ar partneriem un medijiem raidījuma attīstīšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu