Sācies sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" ziemas balsojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mākslinieks Kristians Brekte, saņemot balvu 2022. gadā kategorijā "Pārsteigums" par sienas gleznojumu "Veltījums Džemmai Skulmei"
Mākslinieks Kristians Brekte, saņemot balvu 2022. gadā kategorijā "Pārsteigums" par sienas gleznojumu "Veltījums Džemmai Skulmei" Foto: LTV/Lauris Vīksne

Latvijas Radio, Latvijas Televīzijas un LSM.lv apvienotā žūrija piedāvā sevis atlasīto, oriģinālāko un kvalitatīvāko Latvijas kultūras notikumu izlasi. Balsojumā iekļautie darbi tapuši no 2022. gada septembra līdz 31. decembrim.

"Kilograms kultūras" ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Kā norāda žūrijas pārstāve, Latvijas Radio 3 “Klasika” direktore Gunda Vaivode, "kultūras dzīve šajā periodā bija ļoti dāsna – eksplodēja filmu nozare, atdzīvojās teātri un bangoja koncertzāles – vairāku gadu darbs rezultējās nozīmīgās izstādēs, grāmatās un vērienīgos jubilejas pasākumos. Nominantu saraksts ir cienīgs, klausītājiem, skatītājiem un lasītājiem ir, par ko balsot!"

Balvai nominētie darbi sadalīti desmit kategorijās: "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra", "Popkultūra", "Starts", "Mantojums", "Pārsteigums" un "Notikums". 

Par žūrijas izvirzītajiem nominantiem skatītāji un klausītāji aicināti balsot vietnē https://ej.uz/KGkulturas2022ziema līdz 20. janvāra plkst. 23.59. No katras kategorijas tikai viens darbs, kas saņems lielāko sabiedrības atbalstu, tiks izvirzīts fināla balsojumam.

Foto no balvu pasniegšanas ceremonijas 2022. gadā

Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma "Kultūrdeva" producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, LR3 "Klasika" direktore Gunda Vaivode, žurnālisti Orests Silabriedis un Liene Jakovļeva, kādreizējais LR1 žurnālists Toms Treibergs, kā arī portāla LSM.lv kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu