Metālmūzika no Ukrainas un Baltkrievijas - jau piektdien

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 13.janvārī Rīgas klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies smagās mūzikas grupas no Baltkrievijas un Ukrainas -  “Gods Tower” un  “Khors”, portālu TVNET informēja koncerta rīkotāji.

Baltkrievu pagan / doom metal grupa “Gods Tower” un Ukrainas black / pagan metal grupa “Khors” Rīgā viesojas Baltijas minitūres “Landmark Tour 2023” ietvaros.

Abas vieno draudzīgas attiecības kā uz skatuves, tā arī ikdienā. Piemēram, “Khors” bundzinieks būs pie bungām arī “Gods Tower” uzstāšanās laikā. Tā nav pirmā reize, mūziķi viens otru atbalsta un izlīdz dažādās nospriegoto apstākļu radītajās situācijās.

“Khors” ir pagānmetāla un blekmetāla grupa no Ļvivas. Publika Latvijā grupu pirmo reizi varēja iepazīt pērnā gada festivālā “Zobens un Lemess”, uz kuru grupas iespēja ierasties nebija skaidra līdz pēdējam brīdim. Ukraiņi nospēlēja spožu koncertu un ieguva daudz jaunu klausītāju.

Savukārt metālmūzikas skatuvē leģendārās Baltkrievijas grupas “Gods Tower” iepriekšējā uzstāšanās Latvijā bija paredzēta pirms trīs gadiem 13. martā – piektdienā, kad Latvija pamodās ārkārtējā situācijā un koncerts spēji tika atcelts.

“Gods Tower”
“Gods Tower” Foto: Publicitātes foto

Tagad abas grupas apvienojušās kopējā tūrē un uzstāsies Latvijā.

Koncerta īpašie viesi būs Latvijas pianista Gļeba Beļajeva projekts “Piano Metal Covers” un Lietuvas progressive / black metal grupa “Juodvarnis”.

“Khors” aktīvi nodarbojas ar līdzekļu vākšanu Ukrainas brīvprātīgo kaujas vienību atbalstam, par ko ir saņēmuši ne vienu vien atzinības rakstu. Pasākumā būs iespēja iegādāties grupas atribūtiku un tādejādi atbalstīt Ukrainu karā pret iebrucējiem.

Koncerta sākums ap plkst.19.30, ieeja klubā no plkst.19.

Biļetes joprojām iegādājamas vietnē "ticketshop.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu