"Atvaļinājums tas galīgi nav!" LTV personība Ošenieks par došanos gadu ilgā bērna kopšanas atvaļinājumā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Reinis Ošenieks
Reinis Ošenieks Foto: Zane Bitere/LETA

Pērnā gada martā Latvijas Televīzijas (LTV) sporta žurnālists Reinis Ošenieks devās bērna kopšanas atvaļinājumā. Nu viņš atklāj savus secinājumus par šo laiku. 

Ošenieks sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" atklāj, ka viņa ģimenes gadījums esot vieglāks ar to, ka sievai ir savs bizness un viņa nav piesaistīta konkrētam darba laikam. 
Neraugoties uz to, ka Ošenieks devies gadu ilgā bērna kopšanas atvaļinājumā, galveno rūpi par abu atvasēm - četrgadīgo Ralfu un jaundzimušo Anniju - tomēr tur viņa.

"Es esmu [sievas] lielo virsuzdevumu realizētājs. Tomēr no savas pieredzes tagad varu atklāti pateikt, ka par atvaļinājumu gadu pēc bērna piedzimšanas nav godīgi dēvēt," norāda Ošenieks, piebilstot: "Kolēģi reizēm pa jokam apvaicājas: "Kā tad atvaļinājumā? Atpūties? Kad tad beigsies atvaļinājums?" Nu, ziniet! Atvaļinājums tas galīgi nav!" 

"Uzskatu – tēva loma bērnu audzināšanā ir tikpat svarīga kā mammas," tā sporta žurnālists.

Vaicāts, kāpēc tika pieņemts lēmums doties bērna kopšanas atvaļinājumā, Ošenieks neslēpj, ka bijis par daudz iekšā darba ritenī. Viņš gan saikni ar kolēģiem nav zaudējis un joprojām piedalās sapulcēs gan attālināti, gan klātienē, kā arī kaļ nākotnes plānus pēc gada prombūtnes. 

Pilnu interviju lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 17. janvāra numurā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu