“Raxtu Raxti” turpina savu desmit gadu jubilejas tūri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kārlis Volkovskis

Muzikālā apvienība "Raxtu Raxti", kura pērn nosvinēja desmit gadu jubileju, arī šogad turpinās koncertēt daudzviet Latvijā. Koncertos skanēs gan jau zināmās kompozīcijas, kuras klausītāji iecienījuši kopš grupas darbības pirmsākumiem, gan arī skaņdarbi no pērn klajā laistā grupas jaunā albuma "Vidū Saule". Tuvākie koncerti gaidāmi 9.februārī Talsu Tautas namā, 10.februārī – Smiltenes Kultūras centrā un 11.februārī – Līvānu Kultūras centrā.

Kā uzsver grupas dalībnieks Marts Kristiāns Kalniņš, viņam vienmēr paticis radīt un svinēt svētkus – ar skanīgām dziesmām radu un draugu lokā. "Arī šogad "Raxtu Raxtu" jubilejas koncertus gaidu ar siltu sajūtu un saviļņojumu, jo zinu, ka tajos kopā ar mūsu draugiem radīsim svētkus sev un latviešu mūzikai. Tie ir svētki arī man personīgi, jo, atskatoties uz padarīto un piedzīvoto, saprotu, ka šie desmit gadi mani kā cilvēku darījuši labāku un vēl laimīgāku." Savukārt mūziķe Kristīne Kārkle-Kalniņa piebilst: "Vēlos pateikt lielu paldies saviem kolēģiem par aizraujošo muzikālo piedzīvojumu, kā arī klausītājiem par atbalstu, smaidu un labu vārdu!"

Muzikālo darbību "Raxtu Raxti" aizsāka ar Imanta Kalniņa mūziku, ko izspēlēja tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, bet darbību turpināja, radot aranžējumus latviešu tautas mūzikai, kā arī radot jaunas oriģinālkompozīcijas, saglabājot latvisko kodu un mūzikas interpretāciju.

Foto: Kārlis Volkovskis

Apvienībā "Raxtu Raxti" muzicē un koncertos piedalīsies: Kristīne Kārkle-Kalniņa (balss, vijole, kokle), Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmonium, klavieres, stabules, oboja), Edgars Kārklis (balss, akordeons, dūdas, stabules), Armands Treilihs (basģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Ilze Grunte (ģitāras, arfa, mandolīna).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu