Zināma "Supernovas" finālistu uzstāšanās secība; gaidāmi citi muzikāli pārsteigumi (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Supernovas 2023" pusfināls
"Supernovas 2023" pusfināls Foto: LTV/Lauris Vīksne

Sestdien, 11. februārī, notiks Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa “Supernova” fināls. Par iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā, sacentīsies desmit dalībnieki.

“Supernovas” pusfināla tiešraidē skatītāji un žūrija lēma, ka finālā piedalīsies: Alise Haijima, Luīze, RAUM, Toms Kalderauskis, Artūrs Hatti, Patrisha, grupa “Sudden Lights”, grupa “24. Avēnija”, AVÉI un Markus Riva.

Arī finālā katrai skatītāja balsij būs būtiska nozīme – par savu favorītu no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā. Konkursa uzvarētājs tiks noteikts skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā.

“Supernovas” finālā skatītājus priecēs viesmākslinieki: šovu atklās 2019. gada Eirovīzijas uzvarētājs no Nīderlandes – Dankans Lorenss (Duncan Laurence), kurš izpildīs dziesmu “Arcade”, savukārt noslēgumā uzstāsies Elīza Legzdiņa – latviešu izcelsmes dziedātāja, kura dzīvo un mūzikas karjeru veido Lielbritānijā. Elīza izpilda hiphopu, elektronisko mūziku, kā arī deju popu un R&B. Dziesmā “Roll With Me” viņai pievienosies Beanie – grupas “Rudimental” bundzinieks.

Uzstāšanās secība finālā:

  1. Alise Haijima – “Tricky”
  2. Luīze – “You To Hold Me”
  3. RAUM – “Fake Love”
  4. Toms Kalderauskis – “When It All Falls”
  5. Artūrs Hatti – “Love Vibes”
  6. Patrisha – “Hush”
  7. “Sudden Lights” – “Aijā”
  8. “24. Avēnija” – “You Said”
  9. AVÉI – “Let Me Go”
  10. Markus Riva – “Forever”

Konkursa rezultātus, atklājot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, LTV publicēs pēc fināla 11. februārī.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa “Supernova” pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija, kurā ir Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Izlozē noskaidrots, ka 2023. gada Eirovīzijā Latvijas, tātad konkursa “Supernova” uzvarētāja, dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Foto: "Supernovas 2023" pusfināls

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu