57 000 sterliņu mārciņas par Deivida Bovija dziesmas vārdiem rokrakstā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Māksliniece Karīna Mitmane (Caryn Mitman) strādā pie Deivida Bovija vaska figūras  pirms pārveidotās mūsdienu un vēsturiski slaveno dziedātāju un mūziķu zonas atklāšanas “Madame Tussauds” vaska figūru muzejā Londonā, Lielbritānijā, 2022. gada martā.
Māksliniece Karīna Mitmane (Caryn Mitman) strādā pie Deivida Bovija vaska figūras pirms pārveidotās mūsdienu un vēsturiski slaveno dziedātāju un mūziķu zonas atklāšanas “Madame Tussauds” vaska figūru muzejā Londonā, Lielbritānijā, 2022. gada martā. Foto: Reuters/Scanpix

Deivida Bovija dziesmas “The Jean Genie” teksts rokrakstā pārdots Svētās Helēnas izsoļu nama izsolē par 57 000 sterliņu mārciņām, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Dziedātājs šo rokraksta paraugu 1973. gadā uzdāvināja nule izveidotā “Deivida Bovija fanu kluba” vadītājam Nīlam Pītersam. Pati dziesma ir iekļauta mūziķa 1972. gadā izdotajā albumā “Aladdin Sane”. Kā šī albuma singls tā iekaroja Lielbritānijas popmūzikas čārta 2. vietu.

Svētās Helēnas izsoļu nama “Omega Auctions” pārstāvis norādījis, ka rokraksta līdzšinējais īpašnieks nolēmis par to nodot izsolē pēc tam, kad aizvadītajā gadā citas Bovija dziesmas, proti, radiohita “Starman” teksts rokrakstā tika izsolīts par 203,500 sterliņu mārciņām. Sākotnējā dokumenta novērtējuma summa svārstījusies starp 50 un 70 tūkstošiem sterliņu mārciņu, un, kaut arī “summas griesti” netika aizsniegti, izsoles rīkotāji ir apmierināti ar mūziķa fana izteikto piedāvājumu, proti, 57 tūkstošiem mārciņu.

Foto: Omega Auctions

Dziesmas teksta rokraksta lapā ir 18 teksta rindas uz A4 formāta papīra, ar Bovija parakstu un datējumu.

Deivids Bovijs devās mūžībā 2016. gadā. Kaut arī ziņas par mūziķa veselības stāvokli publiskajā telpā bija cirkulējušas regulāri, gan mūziķa tuvākajiem draugiem, gan kolēģiem industrijā un, protams, faniem dziedātāja nāve bija šokējošs un pēkšņs notikums.

Mūziķis ir sešu “Grammy” un četru “Brit Awards” balvu laureāts un Francijas ordeņa “Ordre des Arts et des Lettres” kavalieris. 2003. gadā Bovijs atteicās no bruņinieka titula, komentējot: “Es nekad neesmu izrādījis vēlmi saņemt šādu pagodinājumu. Es, goda vārds, nezinu, kam tas ir paredzēts. Tas noteikti nav tas, kā dēļ es visu mūžu esmu strādājis.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu