Neticami ātrā laikā Latvijas iedzīvotāji saziedo aktiera Egliena ārstēšanai vajadzīgos 10 000 eiro (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Mārtiņš Egliens Leonarda Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts" ģenerālmēģinājumā Ķīpsalas hallē.
Aktieris Mārtiņš Egliens Leonarda Bernsteina mūzikla "Vestsaidas stāsts" ģenerālmēģinājumā Ķīpsalas hallē. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Otrdien portālā ziedot.lv tika publicēts lūgums ziedot Latvijas Nacionālā teātra aktiera Mārtiņa Egliena ārstēšanai. Dažu stundu laikā nepieciešamie 10 000 eiro tika saziedoti.

Līdz pulksten 17:00 saziedoti jau vairāk nekā 16 000 eiro.

Jau vēstīts, ka Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens jau vairāk nekā gadu cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs ir nozīmējis aktierim procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam nepieciešams finansiāls atbalsts.

"Aktiera talants sakņojas gan dvēseles smalkumā, gan nervu stiprumā, gan asā reakcijā, gan trenētā atmiņā. Talants nevar izpausties, ja nav balss. Šobrīd tieši šis - galvenais aktiera "ierocis" ir Mārtiņam atņemts," teikts Ziedot.lv.

Jau kādu laiku Mārtiņš juta, ka ar balsi ir problēmas. Taču pirms gada saprata, ka situācija ir nopietna, jo vairs nespēja normāli parunāt. Kopš tā laika Mārtiņš bijis pie neskaitāmiem ārstiem, izmeklējumiem un procedūrām. Apmeklēti vairāki speciālisti - LOR, neirologi, osteopāti, kineziologs, manuālais terapeits, psihiatrs, logopēds, balss treneris, adatu terapija un pat dziednieki. Diemžēl rezultātu nav.

Latvijas ārstu konsilijs ir nozīmējis Mārtiņam procedūru, ko veic Vācijas klīnikā. Procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Ir iesniegts pieteikums Nacionālajā Veselības dienestā par valsts apmaksātu ārstniecību, taču atbilde vēl jāgaida. Bet slimība negaida. Mārtiņš pēc iespējas ātrāk vēlas nokļūt klīnikā un saņemt procedūru. Ja procedūra palīdzēs, tad tā pēc kāda laika būs jāatkārto.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu