"Sudden Lights" atklāj, vai plāno mainīt savu priekšnesumu lielajā Eirovīzijā (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Supernovas 2023" pusfināls
"Supernovas 2023" pusfināls Foto: LTV/Lauris Vīksne

11. februārī kļuva zināms, ka Latvija starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights". Intervijā "Rīta Panorāmai" grupas dalībnieki atklāj savas sajūtas un to, vai kaut ko mainīs savā priekšnesumā.

Vaicāti, kas bija viņu "kārts" un kāpēc tā nostrādāja, grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis prāto: "Es laikam domāju, ka šoreiz nostrādāja tas, ka mēs bijām patiesi. Patiesi pret sevi un nācām ar tādu reizē nopietnu un, mūsuprāt, ļoti aktuālu vēstījumu. Izskatās, ka kādam tas bija svarīgi."

"Mēs pat arī saņemam pāris komentāru, ka izklausās, ka dziesma nav rakstīta speciāli "Supernovai" vai Eirovīzijai, bet mums pašiem. Tā tiešām arī bija!" piebilst grupas bundzinieks Mārtiņš Matīss Zemītis.

Runājot par fināla priekšnesumu, solists saka: "Kopumā viss izdevās. Manuprāt, galvenais ir tā enerģija un bieži vien tajās mazajās nepilnībās ir tā burvība. Man liekas, ka priekšnesums, pateicoties mūsu režisoram, bija ārkārtīgi skaists un precīzi nesa to mūsu dziesmas vēstījumu caur ekrāniem."

Puiši arī lielajā Eirovīzijā apsola būt patiesi. "Bez pārkalkulēšanas!" tā basģitārists Kārlis Vārtiņš. 

Vaicāti, vai priekšnesumā paredzēts piesaistīt, piemēram, dejotājas, grupas ģitārists Kārlis Matīss Zitmanis saka: "Mēs paši kaut kā tiksim galā! Varbūt kāds horeogrāfisks elements būs..."

Savukārt par priekšnesuma pārnešanu uz lielo Eirovīziju, grupas solists saka: "Tas mērogs, protams, ir pavisam cits. Es domāju, ka tas pats galvenais mums ir to enerģiju, ko mēs varējām izdarīt šeit uz mazās Latvijas skatuves - kā ar to enerģiju aizpildīt to milzīgo skatuvi, to milzīgo arēnu. Bet vēstījums nemainīsies un priekšnesuma koncepts paliks tāds pats."

Jau ziņots, ka par Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa “Supernova” uzvarētājiem pārliecinoši kļuva “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā” – pirmo vietu grupai piešķīra gan skatītāji, gan žūrija.

67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu