Video ⟩ Aizdomas, ka pēc Avena izstādes atcelšanas Ogrē notiek izrēķināšanās ar muzeja darbiniekiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Pildspalva. Ilustratīvs foto
Pildspalva. Ilustratīvs foto Foto: unplash.com

Radušās aizdomas, ka Ogres novada dome pēc atceltās Pjotra Avena porcelāna izstādes turpina vērsties pret pašvaldības muzeju, vēsta TV3 Ziņas.

Zināms, ka vismaz šobrīd dome neapstiprina muzeju izstāžu plānu turpmākajam gadam, kas nozīmē, ka faktiski iestādes darbība ir apturēta. Tāpat vietvara negaidīti lēmusi veikt muzeja finanšu auditu un iesaldējusi iepriekš plānoto darbinieku algas paaugstinājumu.

TV3 Ziņām zināms, ka pašvaldība ar muzejā strādājošajiem tikusies arī pirmdien – sēdē bijis psiholoģisks spiediens no domes vadības, darbinieku inteliģences apšaubīšana, izskanējuši arī aizskaroši izteicieni.

Skaidrojumus par situāciju ap muzeju Ogres novads gan gatavs sniegt vien rakstveidā. Taujājot pašvaldības pārstāvim, kādēļ neviens nav gatavs komentāru sniegt klātienē, tas norāda – tāds esot uzstādījums. Viņš gan nemin, vai aizliegums runāt ar medijiem nācis no paša Ogres mēra Egila Helmaņa (NA) vai kāda cita.

Sarosījusies vietējā Ogres novada iedzīvotāju biedrība: tā pie muzeja ceturtdien, 23. februārī, plāno organizēt akciju, vēršot uzmanību, ka domes spiediens pret iestādi ir aizgājis pārāk tālu.

Vairāk skaties sižetā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu