Nosaukti Eirovīzijas dziesmu konkursa vadītāji

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursam Liverpūlē, Lielbritānijā, būs trīs vadītāji, ziņo BBC. 

Par šā gada konkursa vadītājiem iecelts dāmu trio - britu aktrise, seriālu "Ted Lasso" un "Sex Education" zvaigzne Hanna Vedinghema, britu dziedātāja, šova "Britain's Got Talent" žūrijas locekle Aleša Diksone un ukraiņu dziedātāja Jūlija Saņina.

Trio vadīs abus pusfinālus 9. un 11. maijā, savukārt finālam 13. maijā pievienosies arī īru komiķis Greiems Nortons. 

"Emmy" laureāte Vedinghema norādīja, ka ir "liela privilēģija" būt iesaistītai šajā pasākumā. "Tas ir viens no lielākajiem mūzikas festivāliem," piebilda viņa. 

"Šogad vairāk nekā jebkad ir liels gods stāvēt plecu pie pleca ar Ukrainu - valsti, kas sevi nesusi ar spēku un vienotību," saka aktrise. 

Jau ziņots, ka šogad Latviju starptautiskajā konkursā pārstāvēs grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā". 

67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu