Miris Latvijas grafiķis un pedagogs Vladislavs Grišins

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Vladislavs Grišins “Planēta”, 1980, papīrs, litogrāfija, 51x60 cm, LMS muzejs

25.februārī miris Latvijas grafiķis un pedagogs Vladislavs Grišins, informēja Latvijas Mākslinieku Savienībā (LMS).

1937.gadā dzimušais Grišins no 1959. līdz 1965.gadam mācījies Latvijas PSR Valsts Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā jeb tagadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Vizuālās mākslas nodaļas Grafikas mākslas apakšnozarē, absolvējis ar diplomdarbu "Ilustrācijas Leonīda Solovjova garstāstu diloģijai "Hodža Nasredina piedzīvojumi"" litogrāfijas tehnikā.

Pēc studijām LMA Grišins strādāja par mākslinieku - noformētāju vairākos Rīgas uzņēmumos, bet 1975.gadā sāka darboties LPSR Mākslas fonda kombināta "Māksla" (MF LMK) Dekoratīvās noformēšanas mākslas cehā kā grafikas darbu iespiedējs.

Vēlāk Grišins bija meistars Eksperimentālajā estampa darbnīcā un no 1976.gada līdz 1988.gadam tās vadītājs, koleģiāli iedrošināja māksliniekus darboties grafikas tehnikās, nodrošināja darbu realizāciju LMS biedriem.

No 1991. līdz 2001.gadam mākslinieks bija Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras Tēlotājmākslas katedras vadītājs, un viņa audzēkņi ir šobrīd pazīstami Latvijas arhitekti.

Grišins bija LMS biedrs no 1978.gada, viņš tika uzņemts LMS Grafikas sekcijā.

Grišina darbi atrodas LMS muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, kā arī citos muzejos un privātkolekcijās.

Atvadīšanās no grafiķa un pedagoga notiks 1.martā plkst.15 Rīgas kremācijas centra Lielajā zālē.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu