Grupas "The Bad Tones" jaunais koncepts - pa trim dziesmām katram gadalaikam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ansis Farts

Grupa “The Bad Tones” izdevusi trīs dziesmas jeb “tringlu” ar nosaukumu “i”. Šis ir priekšvēstnesis vēl trim šādiem tringliem, kurus indie roka apvienība izdos šīgada laikā.

Par albuma ieceri stāsta grupas dalībnieks Edvards Broders: “Jau pirms kāda laika es sāku domāt par konceptu, kurā mēs mēģinām iekapsulēt laiku, kurā rodas kāda dziesma. Mana teorija ir tāda, ka, strādājot pie radoša darba ziemā vai vasarā, rezultāts, pie kura tu nonāc, ir pavisam citādāks. Tāpēc ierosināju šo ideju īstenot albuma formātā, respektīvi - ierakstīt trīs dziesmas katrā gadalaika posmā.

Tas sasaucās arī ar manu grupas biedru Alberta un Rūdolfa konceptu, ka būtu forši izdot vairāk singlu, mazāk strādāt pie kaut kā liela, kas nogurdina; kas sāk ierobežot ar pārāk lielo brīvību sākumā un pārāk saspiesto noslēguma posmu.

Neslēpjoties ne aiz kādiem pūristiskiem motīviem, lielu daļu no dziesmām esam jau ierakstījuši dzīvajā pagājušajā vasarā bijušā festivāla "Zvērā" teritorijas “Prieka mājā”, bet to procesu, kurā mēs lemjam par konkrētās dziesmas virzienu, mēs atstājam katra gadalaika noskaņu ziņā.” 

"The Bad Tones" pagājušajā gadā izdeva EP ar nosaukumu “Back Together Forever”, kas līdzās visiem citiem grupas albumiem ticis nominēts balvai “Zelta Mikrofons ’23”.

Dabas un blūza iedvesmotā apvienība izveidojusies 2012. gadā, bet nosaukumu “The Bad Tones” ieguvusi 2017. gadā. To pārstāv Edvards Broders (balss, ģitāra, taustiņinstrumenti), Rūdolfs Ozols (balss, ģitāra, taustiņinstrumenti), Alberts Levics (balss, basģitāra) un Kalvis Sležis-Zaļkalns (balss, bungas). Līdz šim “The Bad Tones” laiduši klajā EP “Bad Tunes” (2018), studijas albumu “Is It Good Enough?” (2019), dzīvā ieraksta albumu “Ezera Skaņas” (2020) un EP “Back Together Forever” (2022).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu