Līderu maiņa un jaunpienācēji. Iepazīstinām ar nedēļas straumētākajiem albumiem!

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gustavs Šteinbergs (Armless Birds)

“Zelta Mikrofons” sadarbībā ar portālu TVNET turpina iepazīstināt ar nedēļas straumētākajiem albumiem - “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” 9. nedēļas topā ir notikusi līderu maiņa. Topā ir arī jaunpienācēji!

Aizvadītajā nedēļā koncertzālē "Palladium" Rīga uzstājās Msenscis un Grandmasters Neons un viņu albums “goda vards cetri” atkal ir topa pirmajā vietā. Otrais straumētākais joprojām ir grupas “Sudden Lights” albums “Miljards vasaru”. Grupa ir uzsākusi savu Eirovīzijas promo tūri. Bet trešajā vietā ir jaunums - albums “Zvejnieka dēli”, kuru radījuši Krivenchy, Eliots un Ricky Done Did it!. Viņus pazīstam kā grupas “Singapūras Satīns” dalībniekus. Albums tika izdots šī gada 1. martā. Arī ceturtajā vietā ir jaunums - Hartbreix albums “Ta jau man likas”, kas publiskots 26. februārī. 

Foto: publicitātes

"Esam priecīgi un pagodināti, ka albums jau ar iznākšanu tik augstu kotējas Latvijas straumēšanas topā. Mēs ar Eliotu vēlējāmies uzrakstīt kopīgu albumu jau 2017. gadā, taču dažādu apstākļu dēļ to izdarījām tikai pēdējā pusgadā. Paveicās arī ar tādu dimantu kā Rikijs, kurš pilnībā producējis visu albuma muzikālo pusi, kā arī pats iemetis dažus pantus. Novērojām arī interesantu tendenci - pirmo reizi straumēšanas cipari ir lielāki mūsu Spotify profilos nekā YouTube. Albumu reizē publicējām abās platformās, taču Spotify cipari nepārspīlējot ir 3-4 reizes lielāki. Izskatās, ka arī Latvijā cilvēki pakāpeniski iet prom no YouTube un izvēlas Spotify. Jāatzīst, ka pats mājās mūziku klausos YouTube," nosmej Krivenchy.

Arī ārzemju albumu topā ir jauns līderis - reperis Yeat ar 24. februārī izdoto albumu “AftërLyfe”. “ Yeat ir virāla sensācija ar lojālu fanu bāzi. Viņam piemīt pilnīga, bet reizē arī labi pārdomāta visatļautība. Man liekas, Yeata tematam nevar konstruktīvi pieiet - viņa kults ir nopietns, bet reizē arī interneta meme. Un tomēr albuma “AftërLyfe” skaņa ir inovatīva un tikai pilnīgam oldhedam nebūs saprotama Yeat popularitāte “ saka rolands če, pieci.lv raidījuma “REPortāža” vadītājs, kura paša albums “visurgājējs” šonedēļ ir 9. klausītākais.

Otrajā vietā ārzemju topā šonedēļ ir “Metero Bloomin” albums “Heroes & Villains”, bet trešajā vietā - Instasamka ar albumu “Popstar”. Kā jaunpienācēji jāmin hiphopa duets - provokatori “Suicideboys” ar EP albumu “Shameless $uicide”, kuru albums ir 6.vietā. Interesanti, ka nemainīgi topā (šonedēļ 8 vietā) ir “Cigarettes After Sex” pašu vārdā nosauktais albums, kurš iznācis 2017. gadā.

Skatoties tuvākajā nākotnē, jau 10. martā EP albums “Melnā maģija” iznāks dziedātājai un dziesmu autorei Būū. Šajā dienā plānota arī Mailijas Sairusas albuma “Endless Summer Vacation” publiskošana. Tad jau nākamajā nedēļā redzēsim, kādas izmaiņas šie divi albumi būs atnesuši “Straumētākais ieraksts ar Elektrum” topā.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu