Apstiprinātas Dziesmu un deju svētku norises vietas, sākusies dalībnieku reģistrācija (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Nacionālais kultūras centrs

Ministru kabinetā otrdien, 7. martā, apstiprinātas XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norišu vietas, paredzot, ka svētku pasākumi no 30. jūnija līdz 9. jūlijam norisināsies 31 vietā Rīgā.

Koru un deju kolektīvu galvenie pasākumi notiks svētku vēsturiskajās norišu vietās - Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā. Dziesmu un deju svētku norises ikviens interesents varēs apmeklēt arī Rīgas parkos - Esplanādē, Vērmanes dārzā un Viesturdārzā. Savukārt pirmo reizi par svētku norises vietām izvēlēts "Hanzas perons", Rīgas cirks, kvartāls "Sporta 2" un "Wondersala" Adrejostā.

Tāpat par pasākumu vietu apstiprināta koncertzāle "Lielā Ģilde", Latvijas Universitātes Lielā aula, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, Latvijas Nacionālās operas un baleta ēka, Rīgas Kongresu nams, "Arēna Rīga", "Arēnas Rīga" stāvlaukums, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas Kongresu nams, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris posmā no Smilšu ielas līdz Kaļķu ielai, Brīvības iela posmā no Brīvības pieminekļa līdz Dailes teātrim, Brīvības laukums un Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā.

Svētku programmu būs iespēja baudīt arī Rīgas dievnamos. Koncerti skanēs Rīgas Domā, Jaunajā Svētās Ģertrūdes Evanģēliski luteriskajā baznīcā, Jēzus Evanģēliski luteriskajā baznīcā, Lutera Evanģēliski luteriskajā baznīcā, Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā, Svētā Jāņa baznīcā, Svētā Mārtiņa baznīcā, Vecajā Svētās Ģertrūdes Evanģēliski luteriskajā baznīcā un Svētā Jēkaba Romas katoļu katedrālē.

Pirmajā reģistrācijas dienā dalībai XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos reģistrējušies vairāk nekā 8000 dalībnieku, aģentūru LETA informēja organizatoru - Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) - pārstāve Linda Ertmane.

Lai piedalītos svētkos, dalībniekiem ir jāveic elektroniskā reģistrācija un informāciju par sevi no 6.marta līdz 19.martam jāievada īpaši veidotā bezmaksas mobilajā lietotnē "Dziesmusvētki", kas būs arī informācijas izziņas avots dalībniekiem Dziesmu un deju svētku laikā.

Lai piekļūtu savam profilam mobilajā lietotnē, dalībniekiem ir jāizmanto unikāls kods, kas nosūtīts uz dalībnieka e-pastu. Lietotnē dalībniekiem jāveic savas fotogrāfijas augšuplāde, jāatzīmē informācija par ēdināšanu un galvenais kolektīvs, kura nosaukums tiks norādīts uz Dalībnieka kartes. Nepilngadīgo dalību svētkos jāreģistrē vecākam vai tā likumiskajam pārstāvim.

Gaidāmo svētku Dalībnieku karte būs daudzfunkcionāla - tā kalpos kā dalībnieka identifikācijas dokuments, ar to varēs iekļūt mēģinājumos un koncertos, kā arī saņemt ēdināšanas pakalpojumus Dziesmu un deju svētku norises vietās. Uz kartes būs izvietots dalībnieka fotoattēls, vārds un uzvārds, kolektīva nosaukums un unikāls QR kods.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais Kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu