Festivālā “Windstream”– deju mūzika, klasika un pasākums ģimenēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 20. martā – pavasara pirmajā dienā, ar koncertu “Sākam pavasari!” sāksies orķestra “Rīga” pavasara festivāls “Windstream”. Atklāšanas koncertā “Sākam pavasari!” 20. martā plkst. 19 VEF Kultūras pilī varēs dzirdēt 20. gadsimta otrās puses deju mūziku džeza ritmos, to atskaņos orķestra “Rīga” bigbends Roberta Martini vadībā un dziedātājs Daumants Kalniņš, bet mūziķu skanējumu izkrāsos stepa deju grupa “Soul Tap” un dejas mākslinieki Egija Abaroviča un Reinis Rešetins.

Festivāls “Windstream” turpināsies 25. martā plkst. 19 Rīgas Domā ar koncertu “Klusuma dziesmas aizvestajiem”. Šis koncerts būs veltīts komunistiskā genocīda upuru piemiņai, programma ir veidota kā lūgšana par represijās cietušajiem. Skanēs latviešu komponistu skaņdarbi – Viļņa Šmīdberga “Sēru mūzika” un Jāņa Mediņa dvēseliskā “Ārija”, savukārt no ārvalstu komponistu darbiem programmā – Arvo Pērta “Fratres”, Džeimsa Bārnsa “Reverie” no 5. simfonijas “Phoenix”, Ralfa Vona Viljamsa simfonija “Dona nobis pacem” un Johana Sebastiana Baha “Čakonna”. Koncertu diriģēs Valdis Butāns.

7. aprīlī, Lielajā Piektdienā, plkst. 19 festivāla koncerts izskanēs Rīgas Sv. Jāņa baznīcā. Tajā kopā ar orķestri “Rīga” muzicēs kamerkoris “Ave Sol” un mecosoprāns Ieva Parša, pie diriģenta pults – Jurģis Cābulis. Programmā – Karla Dženkinsa vērienīgais, pasaules atzinību guvušais un svinīgais “Stabat Mater”.

Turpinot festivāla tradīciju, 10. aprīlī plkst. 15 Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks pasākums ģimenēm un bērniem “Lieldienu plaukstiņpolka ar orķestri “Rīga”” – dzīvespriecīga, aizraujoša programma kopā ar dziedātāju Daumantu Kalniņu. Īpaša uzmanība šoreiz būs pievērsta dejai – no plaukstiņpolkas līdz pat iezemiešu dejai. Mūziķu priekšnesumu papildinās stepa deju grupa “Soul Tap”.

Festivāla organizatori informē, ka iepriekš izsludinātais festivāla koncerts “Jauns” nenotiks, tos, kas iegādājās biļetes uz šo koncertu, aicina tās atgriezt jebkurā “Biļešu Paradīzes” kasē.

Biļetes uz atklāšanas koncertu “Sākam pavasari!” ir pieejamas “Biļešu Paradīzes” kasēs, savukārt uz pārējiem festivāla koncertiem ir ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu