FOTO ⟩ Ceļu pie klausītājiem sāk ALEX piemiņas koncerti "Zvaigznes ceļā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: GUSTAVS MĀZIŅŠ

Pagājušās nedēļas nogalē Valmieras Kultūras centrā tika ieskandināta dziedātāja ALEX piemiņas koncertu "Zvaigznes ceļā" koncerttūre. Tajā dziesmās, atmiņu stāstos un domās dalījās dziedātāji Aija Andrejeva, Jānis Aišpurs, Atis Ieviņš, Antra Stafecka, Kato, Ervīns Ramiņš, Elīna Krastiņa, Olga Rajecka un grupa "Colt".

Nākamais piemiņas koncerts notiks jau 1. aprīlī koncertzālē "Cēsis", pēc tam arī Latgales vēstniecībā GORS, Ventspils teātra namā "Jūras vārti", VEF Kultūras pilī un citur Latvijā.

ALEX (Oļegs Andrejevs) dzimis 1962. gadā Daugavpilī, mācījies Višķu sovhoztehnikumā, darbojies vietējā pašdarbības ansamblī, spēlējis bungas kolhoza "Lāčplēsis" ansamblī un apvienībā "Džemperi". Ar skatuves vārdu "ALEX" bija Ogres kultūras nama ansambļa "Metronoms" un Latvijas filharmonijas ansambļa "Opus" dalībnieks.

No 1986. gada dziedātājs bija grupas "Opus Pro" kodolā kopā ar ģitāristu un dziesmu autoru Hariju Zariņu. 1990. gadu sākumā kopā ar Ainaru Virgu, Uldi Marhilēviču, Igo un Gunti Vecgaili darbojās latviešu grupas "Riga" sastāvā ASV, ierakstīja albumu "Riga in America", kuru izdeva tikai 2015. gadā.

2011. gadā pēc ilgstošas pauzes atgriezās uz skatuves, pēc tam aktīvi sadarbojās ar bijušo grupas biedru Hariju Zariņu, meitu Aiju Andrejevu, kā arī aktīvi koncertēja "Opus Pro" sastāvā. Piedalījās albumu "Dzimene", "Es eju tevi zagt", "Tu un es" (kopā ar Aiju Andrejevu), "Stāsts Nr.13" ierakstos. 2015. gadā dažas ALEX dziesmas oriģinālizpildījumā tika iekļautas Harija Zariņa albumā "Mīlas rokbalādes".

Dziedātājs mūžībā devās 2021. gada 27. decembrī. 

Tuvākie koncerti "Zvaigznes ceļā": 

1.aprīlī plkst.18 Koncertzālē "Cēsis"

15.aprīlī plkst.18 Latgales vēstniecībā GORS

23.aprīlī plkst.16 Ventspils teātra namā "Jūras vārti"

29.aprīlī plkst.18 VEF Kultūras pilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu