Pēc divu gadu pārtraukuma šovasar atkal notiks “Imantdienas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

1. jūlijā plkst. 20.00 Vecpiebalgā, Alauksta ezera krastā, pēc divu gadu pārtraukuma pie klausītājiem atgriezīsies jau par kultūrvēsturisku tradīciju izveidojušies mūzikas svētki “Imantdienas”, pulcējot daudzus pazīstamus Imanta Kalniņa mūzikas izpildītājus. 2026. gadā “Imantdienas” svinēs 50. gadskārtu.

Sasaucoties ar Dziesmu un deju svētkiem, par šīgada muzikālo vadmotīvu izvēlēta dziesma ar Imanta Ziedoņa vārdiem “Mūžu mūžos būs dziesma”, kas apvienos daudzus pazīstamus izpildītājus un mūzikas interpretus. Tiks izdziedātas dziesmas gan no pašiem “Imantdienu” pirmsākumiem, gan tautā iemīļotas kompozīcijas, kas dzīvo līdzi laikam un savu aktualitāti nav zaudējušas arī šodien.

Marts Kristiāns Kalniņš par “Imantdienām”: “Jau kopš agras bērnības šie man ir bijuši ļoti gaidīti svētki – viens no gada lielākajiem muzikālajiem notikumiem. Neapšaubāmi, būšana mūzikā, satikšanās ar klausītājiem, mūziķiem, kopā dziedāšana mani ir ietekmējusi visu dzīvi. Te es veidojos kā cilvēks, pilnveidojos un uzkrāju pieredzi. Protams, jūtos atbildīgs par šo tradīciju – lai tā dzīvo, izskan tuvu un tālu, lai arī mani bērni šajā steidzīgajā un sarežģītajā pasaulē spēj piedzīvot, sajust un izdziedāt savu dziesmu.”

Koncertā skanēs tautā iemīļotas melodijas no “Imantdienu” pirmsākumiem līdz šodienai, un tās izpildīs “Raxtu Raxti”, Shipsea, “Tev tuvumā”, Marts Kristiāns Kalniņš, Ainars Mielavs, Olga Rajecka, Uģis Roze, Līga Priede, Andrejs Grimms, Agnese, Goran Gora, Ieva Akuratere.

Neiztrūkstoša koncerta sastāvdaļa būs arī tradicionālā sadziedāšanās ar klausītājiem, kas apliecina mūzikas un kopā dziedāšanas nozīmi ikviena latvieša dzīvē.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu