Foto ⟩ Dariet Latviju lepnu! "Sudden Lights" dodas uz lielo Eirovīziju

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Sudden Lights" sāk ceļu uz lielo Eirovīziju
"Sudden Lights" sāk ceļu uz lielo Eirovīziju Foto: LTV/Aksels Roberts Zirnis

Sestdien, 29. aprīlī, grupa "Sudden Lights" dodas uz Liverpūli, kur pārstāvēs Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. 

Svinīgā pasākumā lidostā “Rīga” grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis sacīja: “Mēs nesam ne tikai savas personīgās vēlmes un ambīcijas, bet arī valsts vārdu.

Mēs darīsim visu, lai Latvijas vārds skan tālu!”

Foto: "Sudden Lights" sāk ceļu uz lielo Eirovīziju

Vaicāti, kā notika gatavošanās dalībai lielajā konkursā, grupas dalībnieki sacīja, ka lielākais darbs noticis pie priekšnesuma. “Mums ir sajūta, ka viss ir izdarīts godam. Tagad viss ir mūsu rokās,” saka grupas solists. “Mums ir ļoti simboliski spēcīgs koncepts, pie kā mēs strādājām, lai šo gaismas un miera ideju aiznestu skatītājiem.”

Vaicāti, vai ir kas īpašs, ko paņēmuši līdzi koferī, grupas ģitārists Kārlis Matīss Zitmanis saka – viņam līdzi ir fotoaparāts, lai dalībniekiem būtu skaistas bildes. Bundziniekam Mārtiņam Matīsam Zemītim līdzi ir mīļākā cepure. Solists baidījās, ka drīzāk kaut ko nav paņēmis, taču viņam līdzi ir labs garastāvoklis, savukārt grupas basģitāristam Kārlim Vārtiņam līdzi ir tēta krustiņš.

Grupa “Sudden Lights” ar dziesmu “Aijā” 11. februārī tiešraidē kļuva par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2023” uzvarētājiem, iegūstot iespēju pārstāvēt Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Grupa uzstāsies pirmajā pusfinālā 9. maijā, kur piedalīsies arī Norvēģija, Malta, Serbija, Portugāle, Īrija, Horvātija, Šveice, Izraēla, Moldova, Zviedrija, Azerbaidžāna, Čehija, Nīderlande un Somija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu