"Deviņdesmitie, bohēma..." Kaupers reiz strādājis par nakts dīdžeju (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Viesojoties raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, dziedātājs un grupas “Prāta Vētra” solists Renārs Kaupers atminas laiku, kad strādājis “Radio SWH”, atklājot satraucošākos brīžus, savu tā brīža elku un pieredzi nakts dīdžeja lomā. Tāpat viņš stāsta, kā radio tajā laikā, 90. gadu otrajā pusē, formējās, auga un pārņēma rietumu pieredzi.

Raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei Kaupers atklāj, ka viņam palaimējās darboties “Radio SWH” laikā, kad radio sāka pārņemt rietumu pieredzi un ieviest tādus terminus kā formāts, rotācija u.c. “Bija taču laiks, kad vienkārši nāca katrs dīdžejs ar savu kastīti, un viens spēlēja smago metālu, viens spēlēja etnomūziku, viens spēlēja popu, vārdu sakot, gāja ņigu ņegu,” atminas Kaupers, “It kā ar domu, ka tas ir visiem, bet beigās klausītāju kļuva aizvien mazāk un mazāk, un mazāk. Tad pamazām tika pārņemta rietumu pieredze, kur ir ļoti precīzi šie formāti.”

Sākuma periodā Kaupers bijis dīdžejs nakts stundās – laikā no pusnakts līdz sešiem rītā. “Tas bija tāds labs laiks, kad iemanīties, kā griezt pogas un kā runāt, ko teikt, kā salaist dziesmas kopā. Vai dieniņ, cik tas bija satraucoši. Es teikšu, ka viens no grūtākajiem brīžiem man bija rīts,” viņš norāda. Pēc nakts dīdžeja ētera laika un pirms “Bē bē brokastīm” nācis rīta dīdžejs – Ainars Mielavs, kurš bijis milzīga tā brīža autoritāte Kauperam.

“Nāk manas darba laika beigas, un man ir jāatvadās. Es vienmēr ļoti cerēju, ka Ainars neienāks studijā, kad man ir jāatvadās. Nu, liekas, ka mēs runājam šobrīd ar tūkstošiem, bet tajā brīdi, kad tu runā, tu esi viens, tu paud savas sajūtas:

“Hei, laika ziņas. Paldies, ka klausījāties.” Bet pateikt šos vārdus ir tik sarežģīti, kad stāv viens no taviem elkiem blakus.

Es atceros, tas bija viens no satraucošākajiem brīžiem,” atminas Kaupers. Par radio ikdienu viņš piebilst: “Deviņdesmitie, bohēma, formēšanās – tas viss ir piedzīvots.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu