Ģertrūdes ielas teātrī šovakar atklās Edgara Rubeņa jauno ierakstu "Sea Unbound"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārcis Gaujenietis

Ģertrūdes ielas teātrī šodien plkst. 20.00 notiks mūziķa Edgara Rubeņa ieraksta "Sea Unbound" atvēršanas koncerts.

Koncertā Rubenis atskaņos skaņdarbus no publicētā triloģijas "Pains And Boogies" otrā ieraksta "Sea Unbound", kuru klajā laidusi neatkarīgā Nīderlandes izdevniecība "Dis Ce Que", kā arī no sērijas pirmā ieraksta "Slow Lightning", kas tika publicēts 2022. gada sākumā.

TVNET Kultūra redaktors Toms Treibergs "Slow Lightning" atstāto muzikālo iespaidu žurnālā "Mūzikas Saule" raksturojis šādi: "Klausoties Edgara strinkšķošajā kontemplācijā, iztēles ainās izzīmējās Viktorijas laikmetam raksturīgā tradīcija, kad aizgājēji – visviens, bērni, pieaugušie vai pavisam veci cilvēki – tika fotografēti savu ģimeņu ielokā, iekāroti sēdvietā tā, itin kā vēl arvien būtu dzīvi. Šos attēlus var sastapt tumšā galerijā, kuras tālākajā stūrī iegailas nelielas svecītes liesma. Tā izgaismo paša mūziķa portretu, viņa atskatīšanos uz to, kas noticis līdzšinējā dzīvē un kā šīs norises viņu novedušas līdz aktuālajai atrašanās vietai sava mūža un radošo centienu kartē. 

Nav ne jausmas, kas autoram bijis par galveno mudinājumu šāda, 20. gadsimta 20. gadu blūza un folka intonācijas izvēlei, lai tajā ierāmētu veselu albumu – visdrīzāk, tā ir sekošana teicienam „atgriezties pie saknēm”. Lielākā vai mazākā mērā. Katrā ziņā, labs iegansts, lai pēcāk parakātos minētā laikposma skanisko dārgumu lādītēs."

Rubenis ir zināms kā eksperimentālās rokmūzikas apvienības "Mona de Bo" ģitārists un minimālās elektroakustiskās mūzikas izpildītājs. Rubenis bijis arī grupas "Driving South" dalībnieks un regulāri muzicē Gundara Ruļļa apvienības "Alis P" sastāvā. 

Mūziķis norāda, ka ar "Pains And Boogies" sērijas, tostarp "Sea Unbound", centrā esošo blūzveidīgo mūziku rokās viņš attapies negaidīti - jau ilgāku laiku viņš dzīvojis pārliecībā, ka sev svarīgāko šajā mūzikas laukā ir nospēlējis, tomēr izrādījies, ka tā nebūt nav.

"Pains And Boogies" albumā Edgars rakstījis un izpildījis mūziku solo akustiskajai ģitārai, kuras kodolā ir dialogs ar metāla stīgu ģitāras tradīcijām "finger-picking" tehnikā, it sevišķi ar agrīnā blūza un regtaima formām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu