Tungevaag – Skandināvijas EDM raķete

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Viens no “Unreal Festival Mežaparks” dalībniekiem ir norvēģu producents un dīdžejs Martins Tungevāgs jeb Tungevaag. Patlaban viņš tiek uzskatīts par vienu no interesantākajiem un spožākajiem Ziemeļeiropas dīdžejiem, kura mūziku klausās un novērtē ne vien Eiropā, bet arī Āzijā, Indijā un citviet.

Tungevaag ceļš uz mūziku sākās jau pusaudža gados, kad jaunais censonis spēra pirmos soļus producēšanā. Bet patiesu atspērienu karjeras attīstībā iezīmēja viņa singls “Wicked Wonderland” 2014. gadā. Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā tas kļuva par TOP5 hitu, bet Austrijā tas ierindojās 1. vietā. Drīz pēc tam sekoja nākamais hits “Samsara”, kas iekaroja visu Skandināviju. Šie panākumi atnesa divas norvēģu "Grammy" nominācijas (Spellemannprisen).

Kopš 2014. gada Tungevaag sadarbojies ar tādiem mūziķiem kā Tiesto, Timmy Trumpet, KSHMR, Alan Walker, Kid Ink, Bassjackers, Blasterjaxx, Brennan Heart, Da Tweekaz, Raaban, Lucas & Steve, Sick Individuals un citiem.

Patlaban 5 populārākie Tungevaag hiti Spotify ir:

"Play"

"Bad Boy"

"Queen of Kings"

"Ride With Me"

"Wicked Wonderland"

Kopumā Tungevaag mūzika pasaulē ir straumēta ap 6 miljardiem reižu (“Bad Boy” izpelnījās 1 miljardu klausījumu no Indijas, kur Tungevaag ir ļoti iecienīts elektroniskās deju mūzikas žanra DJ), bet Spotify meklējumu skaits sasniedz 1,5 miljardus. Tungevaag radītie skaņdarbi tiek novērtēti visā pasaulē – iegūtas vairāk nekā 120 zelta un platīna balvas un nominācijas Vācijā, Francijā, Itālijā, Spānijā, Indijā, Taivānā, Dienvidkorejā, Dienvidāfrikā, Meksikā un 10 citās valstīs.

Tungevaag ir uzstājies tādos EDM mega-festivālos kā "Tomorrowland", "Parookaville", "Mysteryland" un kopumā iepriecinājis fanus uz vairāk nekā 250 skatuvēm visā pasaulē.

Tungevaag izdod vidēji vienu jaunu singlu katru mēnesi. Šogad paredzēts neliels maratons – pieci jauni singli piecu nedēļu laikā.

5 jautājumi Tungevaag:

1) Kas ir tavs mīļākais hobijs?

Man nav konkrētu hobiju, bet man ārkārtīgi patīk lidot un pierakstīt ceļojumu informāciju īpašā aplikācijā. Tādējādi es apkopoju datus par lidojumu reģistrācijas numuriem, biļetēm, lidojumu ilgumu, attālumu utt. Jā, man patīk lidot un uzkrāt informāciju par atrašanos gaisā.

2) Ja tev būtu iespēja atgriezt dzīvē kādu mirušu mākslinieku – kurš tas būtu?

Mocarts. Man būtu interesanti uzzināt viņa domas par mūsdienu mūziku.

3) Ja tev būtu iespēja radīt paralēlu pasauli, kāda tā būtu?

Manā pasaulē ikviens varētu lidot. Jā, tas būtu interesanti. Es patiešām esmu “ķerts” uz lidošanu.

4) Kaunpilnākais moments tavā karjerā?

Bija uzstāšanās, kad es nenokontrolēju skaņas uzstādījumus. Kamēr miksēju divas dziesmas, manās austiņās viss izklausījās labi, taču izrādījās, ka biju aizmirsis pagriezt skaļāk otro skaņdarbu un publika to vienkārši nedzirdēja, stāvēja klusumā gaidot. Tā bija tiešām neērta situācija. Kamēr to apzinājos, pagāja vairākas klusuma sekundes.

5) Kāda ir tava iecienītākā garša?

Indiešu, taizemiešu, japāņu virtuve, kā arī picas. Man tiešām garšo visu veidu picas – pat Hawaii picas ar ananasiem.

Jāpiebilst, ka mūziķis sola sagādāt pārsteigumus arī "Unreal Festival Mežaparks" apmeklētājiem!

Seko un iepazīsti Tungevaag: Instagram,  FacebookSpotify.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu